Vizier op volleybal

 

Set-Up ’65 D1 volop in voorbereiding

VoV, 05-09-2018. 5:20 uur.  Het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 is inmiddels al enkele weken bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Damir Colo en Tom Engbers namen de trainingen in eerste fase van de aanloop naar het nieuwe seizoen voor hun rekening, omdat hoofdtrainer Lesley de Jonge vanwege verplichtingen voor Nepal bij de Asian Games dit deel van de deze periode nog niet present kon zijn.

Set-Up ’65 heeft voor het seizoen 2018 / 2019 voor de eredivisie selectie de beschikking over de onderstaande speelsters:

Op spelverdeling Kiki von Piekartz  en  Wies Bekhuis, die is overgekomen van Dynamo Tubbergen.  Voor de liberopositie  staan  Jorinda  Kremer en de na een Belgisch volleybalavontuur naar Twente teruggekeerde Danielle Nouwen  genoteerd.  Op mid kan de Jonge kiezen uit Daphne Giesselink,   Marianne het Lam – Scholten en de ook naar Twente, vanuit Groningen, terug gekomen Martine Stevelink.

Een vertrouwd gezicht in de Schalm is diagonaal Carmen oude Luttikhuis, die na één jaar Eurosped Vroomshoop verruilde voor ‘het oude nest’.  Merle Baasdam en Jorieke Bodde zijn de concurrenten voor de diagonaal positie. Als passer lopers blijven dan over Jopke Schutte, Noa de Bruin, die het zand bij het beachvolleybal verruilt voor de zaal, en Evie van Kerkvoorde, die van Avior Deventer naar Ootmarsum komt.

We kunnen ons moeilijk voorstellen dat er met dit ruime aanbod aan speelsters voor de buitenposities nog versterking zit aan te komen, zoals er in Ootmarsum gefluisterd wordt.

De eerste trainingsweken waren er vooral op gericht om het team fit te houden / krijgen en de conditie weer op peil te brengen. Daaraan zullen in de maand september de nodige wedstrijdminuten worden toegevoegd, zoals uit onderstaand programma moge blijken.

8 en 9 september: Een goede test om te zien waar het team staat en wat de geleverde trainingsarbeid tot dan heeft opgeleverd is er in het weekend van 8 en 9 september. Dan zijn in Assen op het Sudosa – Desto toernooi ook de Eredivisieteams Regio Zwolle Volleybal en Flynth FAST present. En de Belgische Eredivisionist VC Oudegem. Genoeg kwaliteit dus om alvast een ‘nulmeting’ te doen om te weten hoe het ervoor staat. Dat wil overigens niet zeggen dat bijvoorbeeld de andere deelnemende teams zijnde Skurios Borken Volley (2e Bundesliga),  OBEG Donitas (Topdivisie) ,  VV Utrecht (Topdivisie), WSV (Topdivisie) en gastheer Koffievoordeel.nl/Sudosa- Desto dan zomaar even aan de kant gezet zullen worden.

13 september: Oefenwedstrijd tegen Apollo 8 in Borne. Een vriendschappelijk burenruzie, om te oefenen voor het echie, als de burenruzie t.z.t. om de punten en dus om het echie gaat.

15 september: Het Willy Damhuis toernooi op 15 september in Ootmarsum is een van de ijkmomenten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Ootmarsum  is dan een sterk deelnemersveld present.  Dros Alterno, VC Sneek, USC Münster en Ladies in Black uit Aachen zijn de gasten in de Schalm. Clubs die internationals aan de landenteams leveren zullen uiteraard zonder die speelsters aan de start verschijnen vanwege het WK in Japan, dat op 29 september begint.  Gedacht wordt bijvoorbeeld aan Juliët Lohuis bij USC Münster.

20 september: Een tweede oefenwedstrijd tegen Apollo 8, deze keer in Ootmarsum. De return van de vriendschappelijke burenruzie. Om de trainers meer info en inzicht te geven of er sedert 13 september, sedert de eerste ontmoeting, nog vooruitgang is geboekt.

27 september: Oefenwedstrijd tegen Dros Alterno in Ootmarsum.

En dat alles om op 6 oktober aanstaande maximaal voorbereid aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen. Springendal Set-Up ’65 speelt dan om 18:00 uur tegen VC Sneek. Meteen een mooie uitdagende tegenstander, die net als de ploeg uit Ootmarsum de nodige wijzigingen heeft ondergaan. Op het Willy Damhuis toernooi volgt de eerste kennismaking met zowel VC Sneek als Dros Alterno.

gh @ Vizier op Volleybal.