Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto voor Cito in Topdivisie (m)

VoV, 04-09-2019. 16:43  uur. Op 30 augustus werd bekend gemaakt dat het eerste heren team van Cito zich heeft teruggetrokken uit de Topdivisie bij de mannen. De nummers drie uit de 1e divisie nationaal, Sudosa -Desto en VC Voerendaal,  werden door de bond gevraagd om deze plek op te vullen.

In de afgelopen dagen zijn het team en het bestuur van VC Voerendaal bijeen gekomen om een weloverwogen beslissing te nemen om deze unieke kans om Topvolleybal naar Zuid -Limburg te halen niet te laten schieten.

Na bestuurlijk overleg werd definitief  ‘JA’ gezegd tegen het voorstel van de bond. VC Voerendaal was er klaar voor!  En ongetwijfeld zal in Assen bij Sudosa – Desto eenzelfde draaiboek zijn afgehandeld. Bespreken, voor en tegen afwegen, de vraag stellen en beantwoorden of de heren 1 ploeg geschikt is voor de Topdivisie en dan een besluit nemen. En ook in Assen werd er ‘JA’ gezegd.

Vandaag is er geloot bij de bond. Bij beide clubs zullen ze massaal hebben geduimd dat het lot hen zou aanwijzen. Maar er kon er maar één de gelukkige zijn. En dat werd de ploeg uit Assen, dus Sudosa – Desto promoveert naar de Topdivisie. Welk team hun plaats in de Eerste Divisie zal gaan innemen is nog even afwachten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.