Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto (v) wint eerste oefentoernooi

VoV, 04-09-2018. 6:25 uur. Na 3 weken trainen en het teamweekend was het eindelijk tijd voor het eerste oefentoernooi. We vertrokken om 11:00 uur richting Warnsveld. Hier zouden wij een vierkamp gaan spelen tegen Borken (2e Bundesliga), WSV (Topdivisie) en Sliedrecht Sport 2 (1ste divisie).

In verband met de blessures van Lisa Hut en Beau Bruins Slot en de afwezigheid van spelverdeelster Chloë Huizenga had trainer coach Mark Afman maar de beschikking over negen speelsters.

De eerste wedstrijd begonnen we tegen WSV. We kwamen in de pass veel onder druk te staan en legden zelf serverend net te weinig druk om WSV goed onder druk te zetten. Hierdoor kwamen we aan het eind net tekort en verloren we de eerste set. De tweede set begon het wat meer te lopen, we legden meer service druk en stonden sterker te passen. Aan het einde van de set werd het nog even spannend maar deze wonnen wij uiteindelijk. Wat resulteerde in een derde set. Ook deze set hadden wij volledig onder controle en deze werd dan ook verdiend gewonnen.

De tweede wedstrijd mochten we aantreden tegen Borken (2e Bundesliga). We wisten van tevoren dat dit een pittige ploeg is met veel power. Vanaf het begin van de wedstrijd waren wij de bovenliggende partij. Toch kwam er in het midden van de eerste set een dipje en konden wij het net niet snel genoeg afmaken waardoor we de eerste set nipt met 25-23 verloren. De tweede set gingen we met nog meer energie spelen wat resulteerde in mooie rally’s en punten. De tweede set werd dan ook gewonnen. Hierna mochten we weer de derde set spelen. Deze set legden we zoveel service druk neer dat Borken er niet meer uit kwam en we wisten deze set met 15-4 te winnen.

Dan de laatste wedstrijd tegen Sliedrecht Sport 2. We begonnen slap aan de wedstrijd. Je merkte dat het al de derde wedstrijd van de dag was en dat de energie tank wat leeg begon te lopen. De eerste set verloren we dan ook. De tweede set kregen we de opdracht van Mark mee om met meer energie en plezier te gaan spelen. De laatste reserve tanks werden bij elkaar geraapt en zo konden we deze set toch nog naar ons toe trekken. Ook bij deze wedstrijd werd dus weer een 3e set uit gehaald. Ook deze 3e set wisten we te winnen, waardoor wij ongeslagen dit toernooi hebben gespeeld.

Al met al een leerzame dag, waarin we weer belangrijke stappen richting de competitie hebben gezet. Eerst mogen we aankomende donderdag in de voorronde van de nationale beker aantreden tegen Flash Veendam. Deze wedstrijd wordt om 20:00 gespeeld in sporthal Olympus in Assen. See you there!

gh @ VoV, verslag van Suzanne Benninga, Sudosa – Desto dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.