Vizier op volleybal

 

Set-Up ’65 D2 onderuit en ontevreden

VoV, 12-02-2018. 6:30 uur. Over de wedstrijd tussen Springendal Set-Up II tegen Krekkers werd een paar maand geleden al gesproken. En niet omdat het ging om een wedstrijd tussen twee teams uit het linker rijtje, maar om de datum waarop hij gepland stond. Dit was namelijk zaterdag 10 februari. En liefhebbers van, wisten al lang wat er op deze datum te doen was. Juist carnaval. Dan bestaat het voordeel dat er zoveel teams uit Twente in onze competitie zitten waarvan het grootste deel ook van dit feestje houdt.

Al snel was er onderling contact en waren beide teams het er snel over eens dat deze wedstrijd niet door kon gaan op carnavalszaterdag. Gelukkig werd er een nieuwe datum gevonden en wel op donderdagavond in de ‘oude zaal’ van de Schalm. Een warme hal waar het geluid goed galmde. Het eerste feestje was voor ons, want onze spelverdeelster Mayke Schutte werd deze dag 25 jaar. De winst binnenhalen zou het feest compleet maken.

Daar begonnen we dan. Het ging moeizaam in het begin, het midden en eigenlijk ook het eind van de eerste set. We hadden het passend zwaar, waardoor we een voorspelbaar spelletje moesten spelen. Krekkers had hier een sterk blok tegenover staan waar we maar moeilijk langskwamen. Onze eerste time-out op 6-10 maakte niet het verschil, want op 7-15 werd de tweede alweer genomen. Deze keer werkte het beter. Bij 14-18 waren we weer iets dichterbij maar we bleken niet sterk genoeg om eigenlijk ook maar iets tegen de kwaliteiten van Krekkers te doen. Veel meer punten maakten we ook niet meer. De eerste set ging met 16-25 richting de Krekkers.

De tweede set ging tot 7-7 gelijk op. We pakten zes punten achter elkaar tot 12-7, maar Krekkers bleek niet onder de indruk. Zij zetten een stapje bij en wij begonnen slordiger te spelen. Zo stond het dan ook alweer bij 14-14 gelijk. De rest van de set bleef gelijk op gaan en was het Krekkers die uiteindelijk aan het langste eind trok. Met 23-25 pakten ze de tweede set.

We waren dichtbij, dus misschien konden we de derde set wel pakken. Maar hier bleek echter niks van waar. Werkelijk alles ging mis. Passend maakten we veel fouten, aanvallend scoorden we niet en oplosballen werden door Krekkers goed gebracht en keihard afgemaakt. Ons spel was ronduit slordig te noemen en daar hou ik het ook maar bij. 15-25 was het eind van de set.

De laatste set begon en Mayke dreigde dat als we deze set niet wonnen we dan ook geen taart verdienden. Taart? Daar doen we alles voor! Bijna de hele set wisselde de service bij elk punt van kant. Spannend was het van begin tot eind. Met het minimale verschil pakten we de set en dus ook de taart. De 25-23 stand zorgde voor een 1-3 in uitslag.

Ontevreden over ons spel en alle fouten die we maakten weten we dat we genoeg tijd hebben om hieraan te werken. Want tja, we zijn gewoon een maand lang wedstrijdvrij. Pas 10 maart staan we weer op het wedstrijdveld. Weer een belangrijke wedstrijd en wel tegen de nummer 2 WSV D1. De thuiswedstrijd wisten we deze met 4-0 te winnen, maar deze meiden zijn bezig met een hele goede reeks dus zullen wij alles uit de kast moeten halen om hier weer punten te pakken.

gh @ VoV, verslag van Ilse Kamphuis, Springendal Set-Up ’65 II. Foto Jan van den Noort.