Voltena na zege op koploper nu koploper

VoV, 12-02-2018. 9:33 uur. Afgelopen zaterdag stond het beladen duel op het programma, de nummer 3 (IMS / Voltena) van de eerste divisie tegen de nummer 1 (Volley Tilburg). Bij winst kon de koppositie overgenomen worden, bij verlies zullen de meiden van IMS/Voltena het lastig krijgen om nog in aanmerking te komen eventuele promotie. De dames van Volley Tilburg kwamen luidruchtig binnen, maar huis discjockey DJ Clean, ging hier nog luidruchtiger overheen met de nodige carnavalskrakers.

De meiden van IMS/Voltena gaven zichzelf in de kleedkamer een motiverende speech, waarbij nogmaals benadrukt werd dat je je bezig moet houden met je eigen taak. Volley Tilburg pakte aan het begin heel slim de kant, waar IMS/Voltena normaal gesproken start. De meiden van IMS/Voltena putten hier extra kracht uit, houden aan je eigen taak, dat is waar het deze wedstrijd om draait!

De techniek van het geluid liet ons in de steek, echter gelukkig bleek de volleybaltechniek voldoende aanwezig! Zonder inleidende woorden wegens haperende microfoon werd er snel met de eerste set gestart, die met een sprint begon en in een eindsprint eindigde. IMS/Voltena had nog een appeltje te schillen namelijk. Niet alleen het verlies van de laatste thuiswedstrijd zat nog vers in het geheugen, ook het verlies in de uitwedstrijd tegen Volley Tilburg was nog niet vergeten. Een hoge servicedruk stond deze set centraal. Sarah van Esch bracht het team met een indrukwekkende serviceserie van 15 punten bij een stand van 10-10 naar setwinst met 25-10.

In set 2 bleef het verschil iets kleiner dan in de eerste set, maar nog steeds was het duidelijk dat IMS/Voltena deze partij naar zich toe wilde trekken. Onder muzikale begeleiding van onze DJ en het welbekende Mannenkoor, speelde IMS/Voltena een mooie wedstrijd waar het thuispubliek van kon genieten. Met 25-18 werd deze set gewonnen.

De derde set startte het thuisteam met een achterstand. Volley Tilburg leek hierbij uit een ander vaatje te tappen. De tegenstander werd deze set feller, kwam tot scoren en maakte weer geluid. Gelukkig had IMS/Voltena altijd nog de service als geheim wapen, en wanneer dit wapen werd ingezet werd de achterstand snel omgebogen. Vanaf 14-14 liep de set gelijk op. IMS/Voltena liet zich in tegenstelling tot de tegenstander niet van de kaart brengen door zich te  blijven concentreren op eigen taken, en sleepte de derde set uit het vuur.

In de vierde set was ook al snel duidelijk wie er aan het langste eind ging trekken. De weerstand van Volley Tilburg was gebroken en IMS/Voltena pakte het belangrijke bonuspunt. Ontlading was duidelijk zichtbaar en er werd een klein feestje gevierd, en met elkaar wordt er genoten van een fantastische carnavalsmaaltijd.

Deze wedstrijd was van groot belang voor beide teams, IMS/Voltena behaalde maximaal resultaat, waarbij ook het verlies van de nummer 2 van de ranglijst VoCASA zorgde voor wat extra slagroom op de taart.

De meiden van IMS/Voltena komen nu even niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 10 maart in het Limburgse Stamproy tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc. Bijzijn is meemaken dus kom dat zien!

gh @ VoV, verslag door Maxime van Ass. Foto Maurice van Ass, Silke van der Giessen scoorde een omloopbal, mooi aangegeven door setter Emi van Driel (links).