Vizier op volleybal

 

WVC Volley D1 morst een puntje

VoV, 12-02-2018. 9:41 uur. Afgelopen donderdagavond mocht WVC Volley D1 een verzette wedstrijd spelen. De tegenstander was FYSIO Eibergen Boemerang D1. Vorige wedstrijd wist Wierden met 4-0 te winnen, terwijl ze spelverdeelster Loes Boone toen moesten missen.

Om 20.30 uur werd het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd gegeven. WVC Volley begon zelf matig aan de wedstrijd. Veel directe fouten zorgde direct voor een 4-8 achterstand. De achterstand liep zelf uit en WVC stond met 13-19 achter. Tijd voor een time-out en de dames met de neus op de feiten te drukken. Vervolgens werd er direct gescoord en kwam Marlon Voortman aan serve. Zij was de redding voor WVC Volley en zorgde ervoor dat het 25-19 werd voor de thuisploeg.

De tweede set werd er sterker gestart. Toch lieten de dames uit Wierden de ploeg weer dichtbij komen tot 10-10. Serverend had Eibergen WVC Volley onder druk. Om de passlijn aan te passen kwam Daphne Honigh in de ploeg. Tot 19-19 bleef het gelijk op gaan, maar weer boven de twintig wist WVC Volley DS1 door te drukken en werd ook de tweede set met 25-19 gewonnen.

In de derde set kwam WVC Volley direct 6-0 voor door een goede serveserie van Daisy van Rosmalen. Die voorsprong werd niet meer weggegeven en ze kwamen op 22-14 voor. Ze wisten het toen niet direct af te maken, maar na een aantal pogingen kwam er wederom 25-19 op het scorebord.

Dan de belangrijke vierde set. WVC Volley kon hier de volle vijf punten pakken en druk houden op hun concurrenten, maar ze wisten dit niet te bewerkstelligen. WVC Volley liet zich compleet wegspelen. De dames uit Eibergen gingen vrijuit spelen en gooiden de servedruk er flink op. Een set waar de dames uit Wierden liever niet meer over willen praten, omdat ze weg werden gespeeld en Eibergen met 10-25 wist te winnen.

WVC Volley DS1 staat momenteel 11 punten los van de nummer twee. De komende weken worden er geen wedstrijden gespeeld. Zaterdag 10 maart zullen ze weer aantreden. Ze komen dan op bezoek bij VV Alterno DS3 om 16.30 uur.

gh @ VoV. Verslag van Femke ter Harmsel, Foto WVC Volley Dames 1.