Eerste thuisnederlaag VTC Woerden D1

VoV, 12-02-2018. 9:44 uur. AIRCOHEAT / VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag voor het eerst in tijden in eigen huis een nederlaag geleden. Tegen Spaarnestad 2 verscheen het minimale 2-3 verlies op het scorebord. De laatste nederlaag in de Thijs van der Polshal dateert van vorig seizoen. De Woerdense formatie neemt na zestien wedstrijden de vierde plaats op de ranglijst in. Spaarnestad 2 volgt op acht punten achterstand op de vijfde plaats.

De thuisploeg begon zwak aan de wedstrijd en stond binnen de kortste keren op een 6-13 achterstand. VTC Woerden begon daarna aan een inhaalrace en naderde zelfs tot 20-22. De bezoekers lieten hun oorspronkelijk riante voordelige marge echter niet helemaal afpakken en wonnen uiteindelijk met 22-25.

In de tweede en derde set was de thuisploeg de betere en drukte dat ook uit in de score: 25-19 en 25-19. Spelverdeelster Janneke Meijer vond de scorende diagonaal Eline Duurkoop zowel aan het net als achter de driemeterlijn en ook het midden werd regelmatig in stelling gebracht.

In de vierde en vijfde set evenaarde VTC Woerden het niveau van de voorgaande twee sets niet meer. De foutenlast werd hoger, de bezoekers verdedigden veel en werden aanvallend effectiever. Dat resulteerde in een overtuigende 15-25 setwinst voor Spaarnestad 2 en vervolgens een riante 6-12 voorsprong in de vijfde set. Trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm zagen hun team vervolgens een uiterste krachtsinspanning leveren om alsnog de set naar zich toe te trekken. De thuisploeg kwam tot 13-14 en 14-15, maar het tweede wedstrijdpunt was raak voor de Noord-Hollanders. Spaarnestad 2 zegevierde met 14-16.

gh @ VoV, verslag van Jos van der Pluijm, trainer coach AIRCOHEAT / VTC Woerden D1.