Set-Up ‘65 D2 ruim voorbij Tjoba

VoV, 11-12-2017. 9:30 uur. Zaterdag 9 december mochten we een uur rijden om te gaan spelen in de vrieskist. We speelden in Klazienaveen tegen Hake Tjoba D1.  We gingen met een ander gevoel de wedstrijd in ten opzichte van vorige week. We waren positief en hadden zoals bij elke wedstrijd onze persoonlijke en teamdoelen gesteld.

De eerste set ging vrij soepel. We speelden ons eigen spelletje en we waren erg sterk in de rally’s. Onze serve daarentegen ging minder goed, acht servefouten waren er gemaakt aan onze kant. Als je kijkt naar de eindstand van set 1, 12-25, zijn dat erg veel fouten. Ook al gingen er veel serves fout; via de netrand serveren lukte ons wel erg goed. Het eerste puntje was binnen.

Na deze eerste setwinst gingen we positief het veld in, maar wel met volle focus. We hadden de autopilot uit en gaven vol gas. Mooie aanvalscombinaties werden gespeeld en gescoord. Ook hadden we veel servedruk, bijvoorbeeld Anne Hesselink die er aan het eind van de set in werd gewisseld. Ze liet zich niet kennen en serveerde een lange serie. De tweede set eindigde met 17-25, weer setwinst voor Set-Up 65.

De derde set verliep wat anders. We begonnen met een achterstand van 10-2. De tegenstander had een goede serve en onze passlijn had daar veel moeite mee. We vonden het als team moeilijk om een doorbraak te maken in deze serie. We bleven knokken en kwamen dichterbij, maar niet dichtbij genoeg. We verloren set drie met 25-19.

De positieve mindset, die we de hele wedstrijd hadden, bleven we ook in de vierde set vasthouden. We kwamen weer in ons eigen spelletje: goede serve, sterke pass en super sterk aan het net. De aanvalscombinaties werden weer gespeeld, maar ook het 3-blok lieten we zien. De vierde set eindigde met 9-25 op het telbord.

Set-Up ‘65 wint de wedstrijd met 1-3. Dit werd daarna dan ook zeker gevierd bij de MC Donalds. Volgende week spelen wij om 15.00 uur onze laatste wedstrijd van 2017. We spelen tegen DeVoKo bij ons in De Schalm. We hopen jullie daar te zien!

gh @ VoV, verslag van Ilse Kamphuis, Springendal Set-Up ’65 D2.