Trots Rivo Rijssen D1 blijft puntloos!

VoV, 11-12-2017. 9:02 uur.  Vorige week zaterdag ging het thuis tegen VCV gewoonweg niet goed. Als dan de volgende wedstrijd Krekkers uit op het programma staat dan verwacht je niet direct een ommekeer in resultaat. Ondanks de uitslag van 4-0 tegen de dames van Gert-Jan ter Harmsel was het gevoel over de wedstrijd totaal anders dan vorige week.

Het begon al in de eerste set. Met een ietwat gewijzigde basis, Marije Harbers op spelverdeling voor de geblesseerde Eva Ellenbroek en op midden Berith ter Harmsel , startten we heel brutaal en weten direct een voorsprong te pakken. Krekkers moest al snel de time – out in vluchten en met heerlijk aanvalsspel geregisseerd door Marije wisten we op alle posities goed te scoren. Haar serveserie in het midden van de set bracht ons via 13-16 zelfs op 14-21.

Vanaf dat moment werd Krekkers echt sterker en wisten met name de buitenaanvallers keer op keer te scoren, onze passlinie kwam onder druk en puntje voor puntje kwam Krekkers dichterbij. We weten tussendoor toch nog twee punten te pakken waardoor we op 21-24 komen. Dat laatste punt wil maar niet vallen en Krekkers komt op 24-24 langszij en scoort ook direct de 25-24. We willen niet opgeven maar weten ook niet meer op voorsprong te geven, na enkele spannende rally ’s weet Krekkers de laatste beslissende punten te maken en bij 32-30 komt er een einde aan deze thriller.

De tweede en derde set veranderen het beeld van de wedstrijd niet echt. De teams gaan gelijk op, Krekkers heeft meer power aan de buitenkant en onze middens scoren wat meer dan die van de Krekkers. Er zijn hele mooie rally’s te zien en er wordt aan beide zijden regelmatig spectaculair verdedigd. Voor het publiek een prachtige wedstrijd. Helaas voor Rivo lukt het niet een van beide sets te winnen, met 25-22 en 25-21 trekt Krekkers, inmiddels de nieuwe koploper, twee keer aan het langste einde.

De vierde set dan, hopelijk laten de dames uit de Haambrink de teugels iets vieren en kunnen we nog een puntje pakken. En dat lijkt er bij aanvang wel op. Als snel staat er 1-6 op de bordjes. Tijd voor een time-out. Na deze onderbreking slinkt onze voorsprong maar we weten tot 21-22 uit handen van de Krekkers te blijven. Helaas lukt het weer niet de set tot een goed einde te brengen. Het verschil tussen nummer 11 en nummer 1 zullen we maar zeggen. Met 25-23 houdt Krekkers de volle buit in huis en staan wij met lege handen. Wat we wel meenemen naar huis is onze trots. We hebben uitstekend volleybal laten zien, we hebben het de nummer 1 heel lastig gemaakt en zo weer een hoop zelfvertrouwen getankt voor de volgende wedstrijd.

Zaterdag wacht ons weer een zware klus. WSV uit Warnsveld komt op bezoek in de Reggehal. Een heel goede tegenstander waartegen we onze borst weer nat kunnen maken. 16.30 uur in de Reggehal, be there!

gh @ VoV, verslag van Mark Agterberg, Rivo Rijssen dames 1. Foto Jan van den Noort.