Set-Up ’65 H1 mist net de volle buit

VoV, 06-11-2018. 5:38 uur. Mede koploper Set-Up ’65 Heren 1 ontving afgelopen zaterdagavond promovendus Focus4U Woudenberg, dat pas drie wedstrijden gespeeld had en met 12 punten in de middenmoot van de eerste Divisie A bivakkeerde.  Set – Up had er uit vijf wedstrijden al 18 bij elkaar geslagen.  Voor beide teams was de inzet dus hoog.

De thuisploeg haalde in de eerste drie sets een hoog niveau, kwam daarmee op een 3-0 voorsprong in sets (25-19, 25-25-20 en 25-16) maar kon de volle buit net niet binnenhalen. Woudenberg toonde veerkracht en wist middels de met 23-25 gewonnen vierde set nog een puntje mee te nemen naar, ja uiteraard naar Woudenberg.

In die verloren vierde set kon Set – Up het niveau van de eerste drie niet vasthouden en dat gaf Woudenberg de gelegenheid om zich ondanks de 3-0 achterstand in de wedstrijd te knokken. Het was net allemaal wat minder bij de thuisploeg en daarvan maakten de  gasten dankbaar gebruik en ze profiteerden door via 23-25 één puntje aan het duel over te houden.

Set-Up was heel sterk aan de wedstrijd begonnen en met harde aanvallen, die Woudenberg met harde aanvallen beantwoordde, vochten beide teams voor wat ze waard waren voor de punten, hetgeen meerdere mooie rally’s tot gevolg had. De thuisclub had echter over het geheel genomen het beste van het spel en sloeg zich naar een ruime setzege (25-19)

Ook in de tweede set was Set-Up goed bij de les. Een lange serveserie, die in de passlijn van Woudenberg voor grote problemen zorgde, maakte het voordelige verschil voor Set-Up. De gasten kregen één puntje meer mee dan in de openingsset. Mede omdat zowel Hans ten Dam als Jelle Clemens de vloer aan de kant van Woudenberg goed en gemakkelijk wisten te vinden werd de derde set met veel verschil door Set-Up gewonnen.

Dat het in de vierde set daarna niet lukte om ‘de nul’ vast te houden kon de goede indruk van de eerste drie sets niet wegnemen.