Dontas D1 wint uitduel bij VoCASA

VoV, 06-11-2018. 5:28 uur. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen promovendus VoCASA op het programma. De busjes waren op en dus ging Donitas dames 1 deze keer in meerdere auto’s on tour naar Nijmegen. Donitas dames 1 zou niet “on tour” zijn, als er niet ook nog iets mis zou gaan onderweg. Als trouwe lezer van onze wedstrijdverslagen had u dit wellicht al in de gaten. Gemiste afslagen rekenen we tegenwoordig gewoon goed. Het was afgelopen zaterdag natuurlijk ook lastig communiceren met zoveel auto’s.

“Helaas” en “tot zo in Nijmegen” werd er gecommuniceerd vanaf auto 1 bij de La Place, naar de snelweg, waar auto 2 de afslag had gemist. Daarnaast stond Mijke met haar ellenlange geduld keurig op de parkeerplaats in Zwolle te wachten tot ze zou worden opgehaald. Totdat ze wel heel erg veel zin kreeg in de wedstrijd.. “Oeps, afslag gemist!” aldus auto 3. Gelukkig was het zoals altijd verder wel heel gezellig en kon zelfs Mijke erom lachen nadat ze alsnog werd opgepikt!

VoCASA was tot zaterdag een onbekende tegenstander voor ons. We wisten onder andere dat zij van vijfsetters houden (net als wij) en dat ze over een middenaanval en een buitenaanval beschikken (thanks Erwin!) en dat de bal rond is en een veld 9 bij 9 meter. Wij gingen dus eigenlijk, zoals altijd, uit van onze eigen kracht en we begonnen daarom lekker onbevangen aan de wedstrijd! Dat werkt voor ons erg prettig. De pass werd weer keurig afgeleverd en de ene na de andere deuk werd vakkundig in de vloer van VoCASA getimmerd. We wonnen deze eerste set dan ook ruim met 18-25.

VoCASA was wakker geschud, want waar wij verslapten in de tweede set, zetten zij er een extra tandje bij. Het werd uiteindelijk stuivertje wisselen tot de stand 32-30. Wij hadden inmiddels in de gaten gekregen dat dit geen gemakkelijke pot zou worden, zoals de eerste set wel deed vermoeden. Helaas, we moesten aan de bak. Daarom gingen we de derde set lekker scherp van start en wisten we een voorsprong te pakken tot aan het einde van de set. Boven de twintig punten zette VoCASA gas bij en werd het nog even spannend, maar precies op tijd wisten we de winst van deze set binnen te slepen: 23-25 met een 1-2 voorsprong in sets!

De vierde set leek een beetje op onze heenreis naar Nijmegen. Het één en ander ging namelijk mis. We keken al snel tegen een hele forse achterstand aan en we konden niet meekomen met het hoge tempo van VoCASA. Met 25-16 ging deze set naar VoCASA en werd het 2-2 in sets. We maken er geen woorden meer aan vuil.

In de vijfde set wisten we ons te herpakken. Met Lynn op de passer loper positie knokten we voor elk punt en hengelden we de winst binnen. 2-3 winst! Fieuw!

Onder de vreemde piemeldouches mét een gek pisstraaltje in de VoCASA – hal hebben we de wedstrijd gelukkig van ons af kunnen wassen. De terugreis ging ook een stuk soepeler en komende week gaan we weer hard trainen. Aanstaande zaterdag wacht ons namelijk SV Dynamo uit Apeldoorn. We mogen dan weer voor ons eigen fijne publiek spelen om 19.30 uur in de Struikhal! Tot dan!

gh @ VoV, verslag van OBEG Donitas Dames 1.