Vizier op volleybal

 

Volley Meerkerk zakt voor eerste examen

VoV, 05-11-2018. 12:50 uur. In de eerste vier wedstrijden liet Volley Meerkerk slechts twee  puntjes liggen. In de volgende twee pakten ze er slechts één. Het was het resultaat van een lesje in mentaliteit van de ware titelkandidaten in deze divisie.

Zowel VC WIK als Havoc kreeg vooraf een wake – up call van Next Volley Dordrecht, dat tegen beide teams een vijfsetter afdwong. En beide teams waren mede daardoor extra gebrand op een goed resultaat tegen de (toen nog) koploper Meerkerk. Vooraf werd het drieluik HLB van Daal/WIK/Havoc als een belangrijke test gezien om te kijken waar Meerkerk staat. Het resultaat is uiteindelijk dat Meerkerk gezakt is voor het examen, maar in het voorjaar herexamen mag doen tegen deze ploegen.

Tegen HLB werd nog een uitstekende 0-4 uitoverwinning geboekt, met name door uitstekend verdedigend werk. Maar waar WIK en Havoc een stapje extra konden zetten en zich een slag in de rondte werkten om alle ballen van de vloer te halen, was de tegenstand van Meerkerk niet voldoende om aanspraak te maken op een goed resultaat. Was het omdat het team geïntimideerd was door de power van WIK? Of overbluft werd door het enthousiasme van Havoc?

Hoe dan ook, de Meerkerkse dames konden geen vuist maken en liepen continu achter de feiten aan. Eigenlijk liet WIK gewoon een punt liggen in Meerkerk, doordat ze een aantal wissels doorvoerden in de vierde set. Maar geef de geelzwarten een vinger en ze pakken die gelijk aan, dat dan weer wel. Havoc had daarvan geleerd en gaf niets cadeau aan de bezoekers. Met een afgetekende 4-0 tot gevolg.

Beide ploegen moeten gecomplimenteerd worden voor hun goede spel, waar Meerkerk te weinig tegen in wist te brengen. Gelukkig is het nog vroeg in het seizoen en is er nog genoeg kans om de competitie om te draaien. Komende weken zal er in ieder geval hard getraind worden om over een paar maanden wel aan het niveau te kunnen komen van de titelfavorieten!

gh @ VoV. Verslag Volley Meerkerk Dames 1. Foto Jan van den Noort.