Set-Up ’65 Heren 1 blijft overeind in Sneek

VoV, 20-12-2018. 14:30 uur. Voor Springendal Set-Up ’65 heren 1 stond er afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen VC Sneek op het programma. Dit betekende de laatste wedstrijd van 2018 voor de ploeg van trainer/coach Hans Bruins.

Set-Up ’65 Heren 1 had er zin in, maar leek alles behalve wakker in set 1. Binnen een mum van tijd keek men tegen een 8-0 achterstand aan. De pass was ondermaats en ook aanvallend werden er veel fouten gemaakt. Een time-out van trainer/coach Hans Bruins mocht ook niet baten en dat resulteerde in een enigszins  ‘gênante’ 15-3 tussenstand.

Daarna vloog de trainer weer in een time-out en toen leek het besef bij Set-Up’65 heren 1 te komen dat men aan de bak moest. Vanaf dat moment kwam men beter in het spel. De pass kwam beter aan bij spelverdeler Bas Oude Alink, die op zijn beurt Jasper Brouwer en Hans ten Dam beter wist te vinden. Men kwam wel terug in deze set, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat VC Sneek de eerste set won met 25-18.

In set 2 was Set-Up ’65 heren 1 wel gelijk wakker en er werd een vroege voorsprong gepakt. Halverwege de set kwam VC Sneek weer langszij door zijn sterk spelende diagonaal, die naar hartenlust kon scoren gedurende de hele wedstrijd. Gelukkig gooiden de Ootmarsumse lange mannen de servicedruk omhoog waardoor VC Sneek alles of niets moest spelen in zijn aanval. Dit resulteerde vaak in een fout aan de kant van de thuisploeg waardoor Set-Up’65 heren 1 set twee met 20-25 kon winnen.

In de derde set ging de set tot halverwege gelijk op. Helaas kreeg heren 1 op 12-12 een serie om de oren. Passend kwamen er een aantal ketsers of moest de bal weer simpel worden overgebracht naar de tegenstander, die hier op zijn beurt gretig gebruik van maakte. De diagonaal was ook in deze set een ware plaag voor heren 1. Men kreeg er blokkerend en verdedigend maar geen antwoord op. VC Sneek greep tot grote  vreugde van zichzelf de derde set met 25-20 en dacht snel richting een 3-1 overwinning te koersen.

Maar heren 1 zou Set-Up ’65 heren 1 niet zijn als men daar een stokje voor zou steken. In set vier ging men voortvarend van start en nam Hans ten Dam zijn ploeg bij de hand. Hij scoorde aan de lopende band op achterover of vanachter de drie meter lijn. Zijn harde of slimme slagen waren de VC Sneek te machtig. Ook Jasper Brouwer en Harm Schepers scoorden goed en slim via de lange blokkering van VC Sneek. Tevens produceerde ‘younster’ Harm Schepers een belangrijke serviceserie met zijn sprongservice.

Het gaatje was geslagen, maar de thuisploeg richtte zich nog één keer op. Set-Up’65 Heren 1 begon wat foutjes te maken, maar gelukkig stond Hans ten Dam weer op. Hij verdedigde een aantal keren de snoeiharde aanval van de diagonaal van Vc Sneek om vervolgens zelf met harde klappen het punt voor zijn team binnen te halen. Wouter Liefaard kwam serverend binnen de lijnen op setpoint en maakte het de ploeg dermate moeilijk dat de aanval over mid daarna in het achterveld op te pakken was door een attent verdedigende libero Fabian Geerdink. En wie anders dan Hans ten Dam sloeg heren 1 naar een 24-26 setwinst.

Zo stond er dus een 2-2 tussenstand op het scorebord. Het verzet van VC Sneek was gebroken en Set-Up ’65 heren 1 freewheelde gedurende de hele vijfde set naar een overwinning. Gijs op de Weegh blokkeerde een aantal keren de midaanval van VC Sneek hard af en stand-in middenman Jelle Clemens kon ook zijn punten via de blokkering scoren. Spelverdeler Bas oude Alink serveerde sterk en wist zijn buitenmannen Jasper Brouwer en Harm Schepers te vinden die de rally’s af konden maken. Met 6-15 ging de overwinning in de vijfde set en daarmee de winst van 2-3 naar de mannen uit Ootmarsum.

Het was een slordige wedstrijd, maar achteraf is de ploeg blij dat men weer een overwinning bij kan schrijven. Set-Up ’65 Heren 1 is halverwege het seizoen en kan redelijk tevreden terug kijken op de eerste competitiehelft, die op een derde plaats wordt afgesloten (9 overwinningen en 2 verliespartijen). Men staat op vijf punten van koploper Protos en nummer twee Keistad dus het belooft een razend spannende en mooie tweede seizoenshelft te worden.

Springendal Set-Up’65 Heren 1 bedankt de trouwe supportersschare voor hun steun tijdens de thuiswedstrijden dit seizoen en wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond 2019 toe!

gh @ VoV, verslag van Set – Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.