Rondje Europacup: Challenge Cup

VoV, 20-12-2018. 11:44 uur.  Voor de Challenge Cup gold hetzelfde verhaal als voor de Champions League en de CEV Cup. Een vol programma, met bij het derde Europese toernooi ook de heenwedstrijden in de achtste finales, net als bij de CEV Cup.

Bij de mannen zorgde Draisma Dynamo voor het rood – wit – blauwe tintje, al wapperde die vlag niet in top na de 3-0 verloren wedstrijd op de Azoren. Vanmorgen informeerden wij u al daarover. Ook van de wedstrijd van Poitiers met Thomas Koelewijn en van de Ladies in Black weet u al hoe het afliep. Wat rest zijn nog twee Belgische teams met Nederlandse inbreng.

Hermes Oostende (Fanny Lafeber, Lynn Blenckers, foto boven) speelden in Turkije tegen Aydin BBSK, de ploeg die in de vorige ronde het Besiktas van Yvon Beliën had uitgeschakeld. Oostende had in de eerste twee set weinig in te brengen, met 25-18 en 25-15 kwamen ze vlot met 2-0 achter. In de derde set hadden onze Zuiderburen bijna succes met een lange inhaalrace. Een 16-10 achterstand mondde uiteindelijk uit in 27-25 verlies. Lafeber had in alle sets een invalbeurt en scoorde 6 keer. Hetzelfde aantal kreeg Lynn Blenckers achter haar naam, zij stond alle sets in de basis.

VDK Gent met Iris Reinders in de ploeg verloor thuis met 0-3 van Monza. De eerste set was met 15-25 snel bekeken, in de tweede kwam Gent na 16-14 voor met 16-21 achter en verloor met 20-25. In de derde en laatste set veranderde een 16-15 tussenstand in 17-21. De 23-25 betekende een 0-3 nederlaag. Met name aanvallend schoot de Belgische ploeg tekort, met een scoringspercentage van 24%. Ook blokkerend (3 om 16) hadden de Italiaanse dames veel voordeel.  Iris Reinders scoorde 12 keer, daarmee werd ze topscorer bij Gent.