Rondje Europacup: CEV Cup

VoV, 20-12-2018. 11:08 uur.  Ook in de CEV CUP werd er deze week een vol programma afgewerkt.  De achtste finales bij de dames en heren stonden op het programma, met bij de dames de Nederlandse inbreng van Sliedrecht Sport en bij de heren moesten we helaas na de uitschakeling van Lycurgus en Orion in de vorige ronde nu verstek laten gaan.

De wedstrijden werden ook uitgesmeerd over drie avonden. Gisteravond speelde o.a. Asterix Avo Beveren (met Paula Boonstra) en Busto Arsizio (met Floortje Meijners) bij de dames en Olympiakos Piraeus (met Jeroen Rauwerdink) en Lindemans Aalst (met Tim Smit)

Asterix Avo leed thuis een 1-3 nederlaag tegen VK UP Olomouc. Via de setstanden 26-28, 25-16, 17-25 en 15-25. Nadat het in de eerste set nipt mis was gegaan, was Beveren in de tweede duidelijk de betere. Dat voordeel sloeg daarna om naar de tegenstander, die twee keer ruimschoots aan de goede kant van de score bleef. Paula Boonstra scoorde 12 keer. Zij en enkele van haar medeaanvalsters bleven met een scoringspercentage van 30% erg aan de lage kant. 31 keer gescoord van de 109 set-ups.

Busto Arsizio van Floortje Meijners (blokkerend op de foto) kende weinig problemen uit bij UVC Graz. Met een duidelijke 0-3 in de tas keerden ze naar Italië terug, de thuisploeg kwam tot 11, 21 en 14 punten. Meijners speelde de hele wedstrijd en scoorde 12 keer, waarvan 3 aces en 3 blokpunten.

Over de afloop van de wedstrijd van Sliedrecht Sport bij Stiinta Bacau berichten we reeds.

Olympiakos Piraeus van Jeroen Rauwerdink behaalde in Turkije bij BBSK Istanbul een 1-3 zege. Met 22-25 en 19-25 namen ze een 0-2 voorsprong, BBSK kon met een nipte 25-23 de spanning erin houden, waarna de Grieken de winst via opnieuw 19-25 opeisten. Rauwerdink scoorde 15 keer.

Lindemans Aalst van Tim Smit had vijf sets nodig om de thuiswedstrijd tegen CV Teruel in zijn voordeel te beslissen. Ze kwamen met 2-1 achter (25-17, 18-25, 22-25), waarna ze met 26-24 de verlenging afdwongen. Die domper kwam de tegenpartij niet meer te boven, met 15-10 hielden de Belgen de winst in eigen huis. Smit scoorde 12 keer, waarvan 4 keer blokkerend.