Vizier op volleybal

 

Rondje Europacup: De Champions League

VoV, 20-12-2018. 10:10 uur. Het is een drukke volleybalweek op Europees niveau. In alle drie categorieën wordt gespeeld, zowel bij de dames als bij de heren. Er waren vele volleyballers en volleybalsters in het luchtruim, die kris kras door Europa vlogen en daarmee heel erg bijdroegen aan…, waaraan ze het in Polen bij de klimaattop niet over eens konden worden.

De Champions League bij de dames en heren werd deze week uitgesmeerd over drie avonden. Gisteravond speelde o.a. MTV Stuttgart (vs Béziers) en Novara (uit vs Minsk) bij de dames en Modena (vs Zaksa) en Tours (vs Perugia) bij de heren. Een overzicht.

Poule A: MTV Stuttgart kende weinig problemen tegen het Franse Béziers VB. Met 25-16, 25-15 en 25-20 bleven ze hen drie keer ruim voor. In de eerste sets stond de Franse ploeg even bij 2-4 voor, en in de derde set bij 1-2. Verder waren er gelijke standen bij 4-4 in de eerste, 0-0 in de tweede en 2-2, 10-11 en 11-11 in de derde set. Bij alle overige tussenstanden ging Stuttgart aan de leiding. Een 65 om 38 eigen score spreekt wat dat betreft boekdelen. Deborah van Daelen kwam er elke set via de dubbele wissel in en scoorde 3 keer. Topscorer werd Krystal Rivers ( in de camera kijkend op de foto) met 18 punten.

Vandaag speelt in deze poule nog Plovdiv tegen VakifBank Istanbul.

Poule B: Eczacibasi Vitra won met 0-3 bij Hämeenlinna en Ekaterinenburg besliste het Russische onderonsje tegen Dinomo Kazan met 3-2 in haar voordeel, na met 0-2 achter te hebben gestaan.

Poule C: Novara won met 0-3 bij Minsk. De inbreng van Celeste Plak beperkte zich tot invalbeurten in set twee en drie. Ze scoorde 3 punten. Ook Paola Egonu bleef aan de kant. Michelle Bartsch werd met 20 punten topscorer, haar teamgenote Stefana Veljkovic kwam tot 17 treffers, waarvan 7 blokkerend.

Lodz van Femke Stoltenborg speelt vandaag tegen RC Cannes.

Poule D: SSC Palmberg Schwerin won met 3-0 van Conegliano, zoals we al berichten. In deze poule speelt het Italiaanse Scandicci vandaag tegen die LKS Lodz.

Poule E: CSM Bucuresti van Maret Balkenstein – Grothues en Nicole Koolhaas komt vandaag in actie tegen Dinamo Moskou, Fenerbahce won met 3-0 van het Poolse Chemik Police.

Bij de mannen beperken we ons tot de teams waarvoor Nederlanders uitkomen.

Zoals in poule B, waar Modena met 3-1 won van het Poolse Zaksa. Via 25-23, 25-21, 22-25 en 26-24. Afgaande op de setstanden waren de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Luuc van der Ent en Wessel Keemink kwamen niet voor Modena in actie.

Maaseik (Jelte Maan, Justin Dronkers) won in poule D met 3-0 van Belchatow, daarover berichten we reeds en ook over de 3-0 winst van Dinamo Moskou (Dick Kooy) in poule E tegen Arkas Izmir informeerden we u al.

In poule E speelde Tours (Floris van Rekom, foto boven) tegen Perugia (Sjoerd Hoogendoorn). De Italianen wonnen met 1-3 in Frankrijk. Hoogendoorn kreeg geen speeltijd, van Rekom viel in de eerste set in en bleef daarna de volgende sets in de basis staan. Hij scoorde 13 keer.

In de week van 15 januari krijgt de Champions League bij de mannen een vervolg met de derde ronde. De dames verschijnen een week later weer aan de start voor hun derde ronde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.