Set Up ’65 kan één set stunten.

VoV, 18-02-2021. 5:55 uur. Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65, hekkensluiter in de Eredivisie, had in Sliedrecht een hele mooie frank en vrije openingsset, waarmee ze de veelvoudige landskampioen en bekerwinnaar behoorlijk verrasten, maar de ploeg van Brahim Abchir kon dat niveau niet vasthouden c.q. Sliedrecht Sport schakelde bij en in de volgende drie sets kwamen de bezoekers niet meer bij de twintig puntengrens.

Set-Up ’65 maakte in de beginfase van de openingsset steeds kleine achterstanden ongedaan, de 14-12 achterstand bogen ze echter met een prima fase om in 14-15. En het vervolg daarop liet zien dat de ploeg meer in hun mars heeft dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. Vera Koenen haalde Sliedrecht Sport op 15-19 naar de kantlijn, Brahim Abchir deed hetzelfde bij de 17-19 stand en scoorde prompt het punt voor de coach.

Benthe Olde Rikkert zorgde voor 17-21 en 18-22 in de contra attaque, mede omdat de verdediging onder aanvoering van libero Jorinda Kremer zich niet liet verrassen door de Sliedrecht aanvalsters. Na de ace van Martine Stevelink voor 18-23 en twee blokpunten van Sliedrecht Sport ging Set-Up bij 20-23 weer naar de kantlijn. Joanna Brilhuis maakte daarna met haar scores de stunt compleet. De 21-25 mocht er wezen!

Met veel servedruk, bij 4-5 had Set-Up in de tweede set al drie aces geserveerd, begonnen de gasten opnieuw uitstekend. Sliedrecht Sport, dat door veel blessures (Pascalle Cnossen, Kirsten Wessels, Maureen van der Woude, Carlijn Ghijssen-Jans) opstart problemen kende had deze aanpassingen in het team blijkbaar overwonnen en kwam steeds beter voor de dag. Set-Up ging bij 9-6 de time out in.

Marlies Eertman scoorde de 14-10, echter werd het verschil daarna niet kleiner. De tweede time out volgde bij 18-13, echter zonder effect. Fleur Savelkoel serveerde de 20-13 op de borden. Pien Vos en Martine Stevelink konden op 22-13 nog tegenscoren, waarna het laatste punt middels een blok op een driemeter aanval voor de 25-16 en 1-1 setstand zorgde.

In de derde set maakte Jolijn de Haan met een serie aces in de beginfase meteen het verschil. Sliedrecht kwam op 9-3, Set-Up vocht zich terug naar 14-11 waarop Vera Koenen haar ploeg rondom zich verzamelde. Christie Wolt pakte een puntje mee (16-12) en spelverdeelster Rochelle Wopereis scoorde via een tweede bal de 20-15. Op 22-18 probeerde Brahim Abchir met een time out nog een keer voor een omwenteling te zorgen, het blokpunt van Denise de Kant maakte echter na de pauze 23-18. Christie Wolt scoorde het winnende punt voor 25-19 en de 2-1 stand.

In de vierde set stond Set-Up bij 4-0 achter al voor de eerste time out aan de kant. Waarna Elyne Nijhuis de hatelijke nul van het scorebord haalde. Set-Up lukte het echter niet om het niveau van de eerste set te halen, terwijl Sliedrecht Sport gewoon door banjerde. Via 8-3 ging het naar 17-9, het moment dat de gasten opnieuw naar de kant gingen. Topscorer Fleur Savelkoel, totaal 23 punten, scoorde de 19-11 en even later ook de 23-15. Denise de Kant zette de thuisploeg bij 24-15 op set- en matchpoint, Elyne Nijhuis sloeg een afgedwaalde rallypass hard tegen de vloer voor de 24-16, ook de 24-17 kwam nog op de borden voordat een netfout een eind aan de wedstrijd maakte.

Met deze zege staat Sliedrecht Sport op de drempel van de Kampioenspoule, om er over te stappen hebben ze zaterdag tegen VCN nog één puntje nodig. Set-Up is nog zonder overwinning en blijft de rode lantaarndrager van de Eredivisie.

Bij Set-Up werd Froukje Hoenderboom met 9 punten topscorer. Marlies Eertman liet er 6 noteren via 2 punten per scorend onderdeel. Fleur Savelkoel (23) en Jolijn de Haan (18) scoorden het meest voor Sliedrecht Sport. Op de serve (11 om 12 aces) en blokkerend (7 om 8 punten) deed Set – Up niet voor Sliedrecht onder, het verschil zat in de aanvallende scores (47 om 29) en een beetje in de foutenlast (28 om 31)

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood, gezien de lachende gezichten waren beide teams blijkbaar wel tevreden met het resultaat / het niveau.