Vizier op volleybal

 

Set-Up ‘65 neemt zaterdag afscheid

VoV, 11-05-2022. 2:06 uur. Wat in het seizoen 2013/2014 met de thuiswedstrijd tegen VV Alterno begon gaat aanstaande zaterdag met de thuiswedstrijd tegen Voltena ten einde. We hebben het dan over het verblijf van negen seizoenen van Ootmarsums volleybaltrots in de Eredivisie dames. Set-Up ’65 speelt zaterdag om 20:15 uur thuis in de Schalm de laatste eredivisiewedstrijd en sluit daarmee een periode af, waarin het prachtige successen vierde, maar het uiteindelijk moest concluderen dat spelen op het hoogste Nederlandse niveau niet langer haalbaar bleek.

In het seizoen 2013/ 2014 debuteerde Set-Up ’65 na 28 jaar weer op het hoogste Nederlandse volleybalniveau. Onder andere kwamen in die jaargang ook HAN Volleybal, Lycurgus, VC Weert en VV Alterno in de Eredivisie uit. Teams, die eerder dan de ploeg uit Ootmarsum al een stap terug deden.

Met Ilse en Kirsten Oude Luttikhuis, Leone Wiersma, Judith en Ilse Kamphuis, Marèll Oude Avenhuis en Carine Elferink werd tegen TTP (HAN Volleybal) de eerste zege in de Eredivisie bijgeschreven. Bij de gasten speelden toen o.a. Britt Bongaets, Tessa Polder, Juliët Lohuis en Daphne Knijff. Na 25-20 en 25-18 had Set-Up het eerste puntje te pakken. Bij hun debuut toen was er een week eerder een harde les via een nederlaag tegen VV Alterno, waar Celeste Plak toen nog menig punt voor de ploeg uit Apeldoorn tegen de vloer sloeg.

Zaterdag gaat dus het laatste seizoen van Set-Up ’65 in de Eredivisie ten einde en wordt er afscheid genomen. De wedstrijd tegen Voltena begint om 20:15 uur. Staf, team en club verdienen bij dit optreden volle tribunes, ze verdienen een dankbaar publiek voor de prachtige wedstrijden die ze gedurende hun verblijf in de Eredivisie in de Schalm hebben laten zien.

Ook al was dit seizoen verre van succesvol, er werd veel en veel vaker verloren dan gewonnen, kon men de ploeg van Brahim Abchir in ieder geval geen gebrek aan inzet en motivatie om het beste uit hunzelf naar boven te halen verwijten. Er werd hard gestreden en elke keer weer tot het laatste punt voor een goed resultaat geknokt.

Zwaarbevochten zeges waren er o.a. thuis tegen VV Utrecht en Peelpush. Tegen Voltena werd thuis met 0-3 verloren, uit was er een 3-1 nederlaag en de eerste wedstrijd in de B-poule won Voltena in Werkendam met 3-2. Dan is een revanchegedachte nogal voor de hand liggend lijkt ons, ook al is het de laatste wedstrijd of juist daarom!

Overigens sluit Set-Up het seizoen niet al laatste in de B-poule af. Die plaats krijgt Eurosped, dat zich heeft teruggetrokken vanwege ziekte en blessures. De reeds door hen gespeelde wedstijden in de B-poule zijn uit de uitslagen gehaald.

Het lijkt ons toe dat de ploeg van Brahim Abchir nog eenmaal alles zal willen geven om met een overwinning afscheid te nemen. Afscheid van de Eredivisie en van een aantal speelsters; een aantal, bijna allemaal, en de staf. De ploeg zal ongetwijfeld rekenen op de fanatieke steun van de fans op hopelijk volle tribunes en er ook op vertrouwen dat alle staanplaatsen onder de trap bezet zullen zijn voor die extra aanmoedigingen, die de trapsupporters hen alle jaren in sportieve voor- en tegenspoed hebben gegeven.

Mag u niet missen, Set-Up ’65 vs. Voltena. Zaterdagavond in de Schalm. Zorg dat u erbij bent, dan weet u uit eigen waarneming hoe het was en hebt u het niet van horen zeggen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.