Set-Up ’65 onderuit bij Talent Team

VoV, 25-11-2018. 6:20 uur. Springendal Set-Up ’65 ging gisteren op bezoek bij TTP in Arnhem, met de opdracht om punten te pakken. Helder en duidelijk, daar kon geen misverstand over bestaan. Broodnodige punten om de aansluiting met de top 5 te behouden. Dat pakte anders uit, het bleef bij één puntje.

De ploeg van Lesley de Jonge kwam in de eerste set met 10-6 achter. Annick Meijers was trefzeker geweest voor TTP. Ilse Oude Luttikhuis en een ace van Kiki von Piekartz (foto boven)  zorgden voor de Ootmarsumse punten. De gasten gingen succesvol in de achtervolging. De achterstand was bij 11-11 van de borden en na de side out voor 13-12 volgde een serie van vier voor een 13-16 voorsprong. Dit gaf Set-Up  niet meer uit handen, via 15-20 en 18-24 werd de set met 19-25 gewonnen. Rianne Vos (TTP) en Ilse Oude Luttikhuis waren met elk 6 punten de meest scorende speelsters in deze set.

Bij 4-0 achter in de tweede set was het opnieuw zo dat Set-Up ’65 terrein goed moest maken. Vanaf het begin achter de feiten aanlopen, steeds tegen een achterstand aankijken, inhalen en de tegenstander zien uitlopen, zo verliep in deze set de score voor de gasten. De 4-0 werd 7-4 en 10-7, dat veranderde in 14-10, 18-12 en 22-16. Jette Kuipers was bij TTP scorend op dreef, het verschil slonk naar twee punten bij 22-20, met drie scores op rij pakte TTP de set met 25-20.  De hogere foutenlast maakte voor Set-Up het negatieve verschil in de score.

In de derde set waren de rollen omgedraaid, toen keek TTP al vlot tegen een achterstand aan (2-5, 3-9) en moesten zij een tandje bijschakelen om de tegenstander in zicht te houden. Ze klampten aan bij 12-14 en 13-15, maar namen de leiding over bij 16-15. Zes punten voorsprong waren de gasten weer vlot kwijtgeraakt. Het bleef vervolgens gelijk opgaan tot 19-19, TTP sloeg zich naar 21-19, Set-Up sloot aan bij 21-20, verloor het contact (23-20) en de set (25-21). En stond dus met 2-1 achter en had een probleem.

Dat was dat ze volgende set moesten winnen om het verlies niet definitief te maken. Set-Up begon goed (1-4) en bleef TTP via de side out op twee punten achterstand houden tot 7-9, daarna konden ze het verschil bij 11-15 verdubbelen. TTP kwam terug naar 14-16, Set-Up maakte het verschil weer vier punten bij 14-18. Spannend was het bij 19-20, het lukte Set-Up om het verschil vast te houden en met 23-25 de tiebreak af te dwingen.

En die vijfde set ging tot 12-11 op de side out gelijk op, toen kon TTP een gaatje van twee punten slaan (13-11) en na de 14-12 de set uitmaken. TTP won dus met 3-2.

De buitenaanvallers en diagonalen van beide ploegen hadden blijkbaar een moeilijke middag. Voor beide teams waren er voor de speelsters op die posities totaal 119 set ups. TTP scoorde er daarvan 38 en Set-Up 33 hetgeen uitkomt op een scoringspercentage van 32% en 27%. Dat is wel heel erg weinig.

Annick Meijers (TTP) werd met 23 punten topscorer, ze had 55 set ups, waarvan ze er 18 scoorde. Daarnaast maakte ze nog 3 aces en 2 blokpunten. Rianne Vos werd met totaal 16 punten tweede op de topscorerslijst. Totaal 10 aanvallende punten, 4 blokpunten en 2 aces kreeg zij op naam. Bij Set – Up kwamen Kirsten Oude Luttikhuis, Carmen Oude Luttikhuis Daphne Giesselink en Marianne Het Lam – Scholten in de dubbele cijfer met respectievelijk 13, 10, 10 en 10 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.