Vizier op volleybal

 

Set-Up ’65 verder met een kleine selectie

VoV, 14-06-2019. 16:50 uur. Springendal Set-Up ’65 gooit het voor het komende seizoen met de selectie van het eerste damesteam over een andere boeg. De club doet niet meer mee aan de gekte van concurreren en opbieden en kiest dus bewust voor een kleinere selectie en staf, die zich vol  enthousiasme voorbereid op een nieuw eredivisieseizoen.

De meiden krijgen wel een andere hoofdtrainer in de persoon van Tom Engbers, die het afgelopen seizoen assistent was binnen de staf. Lesley de Jonge richt zich met zijn positieve energie op de organisatie rondom het team. Rob Luyrink wordt de assistent van Tom Engbers en brengt de nodige ervaring met zich mee.

“Voor wat betreft de prestaties was het voor ons eerste damesteam een heel goed seizoen. We eindigden op de derde plek, haalden de halve finale van de Nationale beker en bij thuiswedstrijden was het iedere wedstrijd volle bak. Ook wat betreft budget konden we zeer tevreden zijn en dat heeft ook alles te maken met de toename van de sponsors, die ook nog eens goed in de bus bliezen.

De staf was op volle oorlogssterkte en het seizoen begon met een superstage bij topclub Vakifbank in Turkije. Het allerbelangrijkste was echter wel dat dames 1 weer een vertrouwd onderdeel is geworden van de club. Ze verrichtten hun teamtaken en vertoonden zich, wanneer dat kon, regelmatig op de tribune bij andere wedstrijden en schroomden niet om aanwezig te zijn bij andere activiteiten binnen de club. Dat was echt top,” vertelt voorzitter René van Kuilenburg.

Evaluatie:  De successen van het afgelopen seizoen bleken echter niet voldoende om duurzaam  speelsters aan zich te binden. Het hoofdbestuur, in samenspraak met de commissie rondom dames 1 en de technische staf, koos er voor de organisatie rondom dames 1 professioneler aan te pakken, maar wel met een kleiner budget.

“Dat betekent dat we afscheid hebben genomen van speelsters. We kiezen er voor om onze volleybalsters individueel beter te maken en dus krijgen ook de eigen talenten het komend seizoen hun kansen. Dat is ook één van de redenen dat we Rob Luyrink hebben aangetrokken. Het is prachtig dat we in Twente drie eredivisieclubs hebben, maar het betekent wel dat we allemaal in dezelfde vijver vissen. Ook bij ons hebben veel speelsters meegetraind, maar zij kozen voor andere verenigingen, omdat wij als bestuur duidelijk hebben aangegeven tot hoever we kunnen gaan.

Dat is blijkbaar niet voldoende en dus gooien we het over een andere boeg en strijden het volgend seizoen hoofdzakelijk met de speelsters, die zijn gebleven en met eigen jeugd – en clubleden om een goed figuur op het hoogste niveau te slaan. Ik en met mij de technische staf – en commissie zijn er van overtuigd dat we met de huidige selectie, die nog verder aangevuld wordt, er mooie dingen in sporthal de Schalm kunnen ontstaan.

Onze verwachtingen worden daardoor bijgesteld, want een derde plek is natuurlijk wel heel ambitieus. Dit stel meiden kan zich prima ontwikkelen en we hebben alle vertrouwen in de staf, die dat verder gaat begeleiden. We hebben gekozen voor een realistische koers, want de club bestaat niet alleen uit het eerste damesteam. In deze afgeslankte vorm willen we verder werken aan de toekomst en gelet op de geluiden uit de selectie en de club liggen er zeker mogelijkheden om dit verder uit te bouwen,” aldus een optimistische voorzitter.

De voorlopige selectie van het eerste damesteam ziet er momenteel als volgt uit: Wies Bekhuis, Merle Baasdam, Evi van Kerkvoorde, Kimberley Smit, Marlies Eertman, Jorinda Kremer, Martine Stevelink. De staf wordt gevormd door Tom Engbers, Rob Luyrink en Lesley de Jonge.

gh @ VoV, bron persbericht Springendal Set-up ’65. Foto Jan van den Noort.