Warschau: NL–duo’s worden negende

VoV, 14-09-2019. 16:30 uur. Het duo Stubbe / van Iersel speelde vanochtend al vroeg in de KO ronde, na een verloren en een gewonnen poulewedstrijd,  tegen de Poolse dames Wojlasik / Kosiolek om in het toernooi te blijven. Winnen betekende doorgaan naar de achtste finales, verliezen de koffers pakken.

Het werd een enerverende en spannende strijd, die met twee keer twee punten verschil werd beslist en waarin beide teams dus nauwelijks voor elkaar onderdeden. Het Nederlandse duo kon in de eerste set een 12-10 achterstand ongedaan maken en de leiding met 12-13 overnemen.  Op de side out hielden ze het verschil van twee punten vast tot aan de 19-21 setzege.

In set twee leek het erop alsof het Poolse duo dezelfde strijdwijze wilde hanteren van toeslaan na een lange periode te hebben achtergestaan. Wel stonden Stubbe / van Iersel met 9-5 en 14-10 achter, maar bij 16-17 waren de rollen weer omgedraaid. Echter kreeg Polen in een superspannende finale nog wel een paar keer de kans (o.a. bij 21-20 en 22-21) om er een tiebreak uit te slepen, maar dat wisten Stubbe / van Iersel steeds ongedaan te maken. Toen ze bij 23-24 op matchpoint kwamen maakten ze de wedstrijd af.

Dus met 0-2 door naar de achtste finales, waarin het Russische duo Makroguzova / Kholomina de tegenstander was. Het Nederlandse duo kon in de eerste set tot pakweg 6-5 goed meekomen, daarna namen de dames uit Rusland langzaam maar zeker (8-5, 13-8) meer afstand omd e set uiteindelijk met 21-17 voor zich te beslissen. In de tweede set was het verschil nog een stuk duidelijker. Stubbe / van Iersel leden daarin een 21-14 nederlaag. Zij sluiten het toernooi af op en 9de plaats.

Het BTN duo Keizer / Meppelink had zich via twee poulezeges rechtstreeks voor de achtste finale geplaatst. Daarin speelden ze tegen Pavan / Melissa uit Canada, een duo dat met grote regelmaat in de top vijf van de grote toernooien terug te vinden is. En dat je dus pas liever in de finale tegenkomt.

Keizer / Meppelink hadden een goede start, zowel in de eerste (3-1) als in de tweede (6-1) set. Na de 12-12 in de eerste set kwamen ze op twee punen achterstand, een verschil dat ze niet meer ongedaan gemaakt kregen. Bij 13-15 was de vierde veldwissel, bij 16-19 de vijfde en bij 17-21 was de partij verloren.

In de tweede set slonk de 6-1 voorsprong beetje bij beetje tot er na 12-10 en 14-12 bij 14-14 niets meer van oveer was. Het BTN duo knokte  zich nog eenmaal naar 16-14, moest echter in de finale van de set het antwoord schuldig blijven op de Canadese dadendrang en verloor met 19-2. Derhalve uitschakeling in de achtste finales en ook een 9de plaats.