Set-Up ’65 vlot klaar met Peelpush

VoV, 11-02-2018. 12:40 uur. Het ging ergens om voor Springendal Set-Up ’65 bij hun laatste wedstrijd van het reguliere seizoen tegen Peelpush. Verzekerd zijn van handhaving in de Eredivisie of een paar spannende uren wachten hoe mede concurrent voor de laatste plaats Flynth FAST, dat in Sneek ongetwijfeld op de hoogte was van de gang van zaken in Ootmarsum, was het draaiboek voor deze zaterdagavond. Bij twee punten had Set-Up de buit zeker binnen.

Peelpush was met een selectie van acht dames naar Ootmarsum gekomen, dat hield niet echt over, bij Set-Up stonden veertien speelsters te trappelen van ongeduld om aan de strijd te beginnen, met daarbij in wedstrijdtenue ook Kirsten Oude Luttikhuis.  Lesley de Jonge liet Kiki von Piekartz, Annelin Pasveer, Jorieke Bodde, Marleen van Benthem, Jaimee-Lee Morrow,  Daphne Giesselink en Marianne het Lam – Scholten beginnen. Bij Peelpush begonnen Lieke Oomen, Anouk de Jong, Sanne de vries, Noa Klerckx, Jitske Lagarde, Manouk Hermans en Claire Crijns.

Peelpush kwam het beste uit de startblokken, met als eerste punt een knallend kill – block van Manouk Hermans, gevolgd door een rake klap van Sanne de Vries en een punt voor een opstellingsfout van Set-Up. Het stond zo 0-3. Maar na twee Peelpush fouten en een dreun van Jaimee-Lee Morrow was het gelijk, Marianne het Lam – Scholten haalde na 3-4 de serve terug, Kiki van Piekartz ging opslaan en serveerde pardoes drie aces achter elkaar. Kiki ‘Aci’ von Piekartz klonk het op de tribune toen het 7-4 stond. Tot 13-10, een omloopscore van Daphne Giesselink, bleef Peelpush volgen.

De opslagen van Marleen van Benthem zorgden voor meer afstand. Met onder andere twee aces en een blokpunt van Marianne het Lam – Scholten werd de voorsprong naar 18-11 getild, een kill – block van Lieke Oomen maakte een eind aan de serie.  Set-Up was het eerst bij de big points, (21-12), maar kon niet over de drempel komen. Peelpush dwong Lesley de Jonge bij 21-15 in de time out, een foutserve maakte 22-16, een verlaat punt voor de coach. Peelpush kwam via Sanne de Vries en Noa Klerckx nog op 22-19, Marleen van Benthem en Marianne het Lam – Scholten maakten 24-19. Het kill – block van Daphne Giesselink besliste de set met 25-20.

De scores in deze set waren voor aanval 9/9, blok 2/1, aces 6/2 en foutenlast 8/8.

Na de 1-1 in de tweede set serveerde Kiki ‘Aci’ von Piekartz weer drie aces achter elkaar, tilde de stand naar 4-1, maar kon met haar ploeg niet voorkomen dat Peelpush in de contra attaque via Noa Klerckx, Claire Crijns en Sanne de Vries tot 4-4 terug kwam en even later zelfs met 5-6 aan de leiding ging. De 6-6 kwam van Marleen van Benthem, waarop Marianne het Lam – Scholten een hele serie van haar super lang onderweg zijnde opslagen liet neerdalen in de Peelpush helft. Daarmee scoorde ze drie aces, en brachten de medespeelsters aan het net de stand op 15-7.

Bij 16-8 kwamen Inge Molendijk en Kirsten Oude Luttikhuis (foto boven, nr. 16) via een dubbele wissel het veld in, en hun combinaties aan het net werden door Kirsten daarna twee keer met succes afgerond, meteen het eerste balcontact was een punt. En met een prima blokpunt besloot Kirsten haar rentree in de hoofdmacht. Het stond inmiddels 20-9, Peelpush krabbelde nog wat puntjes van de achterstand af, maar mede door een aantal goede rake klappen vanaf linksvoor door Jaimee-Lee Morow bleef de thuisploeg een geruststellend verschil behouden (24-14).

Toen Sanne de Vries te lang wachtte met serveren en Set-Up een punt kreeg wegen de 8 seconden regel, vroeg Marleen van Benthem aan de scheids dit ongedaan te maken omdat zij de veters aan het strikken was en gevraagd had nog even niet te serveren. De scheids corrigeerde het reeds aan Set – Up toegekende punt met een dubbelfout, op 24-17 nam Lesley de Jonge voor de zekerheid nog even een time out , Sanne de Vries had nog nooit van ‘het punt voor de coach’ gehoord en serveerde een ace voor 24-18, waarna Marianne het Lam – Scholten het laatste punt van set twee voor 25-19 op het scorebord blokkeerde.

De scores in deze set waren voor aanval 11/5, blok 3/ 4, aces 7/3 en foutenlast 6/4

De derde set werd na de 9-11 stand een vluggertje. Tot aan die stand waren de teams erg goed voor elkaar geweest met over en weer de nodige weggevertjes, waarbij vooral de foutserve een favoriet kadootje was. Peelpush kwam van 6-3 achter terug naar 7-8 en 9-11. De foutserve voor 10-11 was het startschot voor Set-Up om afstand te nemen. Opnieuw met een serie van Kiki ‘Aci’ von Piekartz.

Set-up kwam op 14-11 en de serie van de bij 15-12 in het veld gekomen Shanlee McLennan maakte er 22-13 van. Twee aces en scores van Marleen van Benthem brachten Set-Up op drie punten van de winst en de plaats in de Kampioenspoule.  Jorieke Bodde en de ingevallen Jopke Schutte scoorden vervolgens de punten voor 24-13, waarna Marianne het Lam – Scholten met een ace een waardig eind aan de set maakte.

De scores in deze set waren voor aanval 7/5, blok 1/1, aces 6/1 en foutenlast 6/11

Set-Up begint in de Kampioenspoule met nul punten, voor Peelpush ligt er één punt in de Degradatie poule klaar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Herman Zandhuis.