Vizier op volleybal

 

Set-Up D2 niet zo happy in Sneek

VoV, 19-03-2019. 5:25 uur.  Zaterdag 16 maart was het weer eens tijd voor een uitwedstrijd. We mochten afreizen naar het verre Sneek. Eenmaal aangekomen kwamen we met busje vast te zitten in de modder en moest deze er eerst uitgetrokken worden door een aardige voorbijganger (liefde voor de Friezen). Toen snel wat eten en drinken, om vervolgens de zaal in te gaan in wedstrijdkleding.

Tenminste dat was de bedoeling, maar je hebt er altijd wel één tussen zitten die de sportkleding niet voor elkaar heeft. In dit geval was het Marlies Eertman. Zij was genoodzaakt de wedstrijd te spelen met haar “Happy” Socks. Heel “Happy” valt er helaas niet over deze wedstrijd te schrijven, maarja let’s go;

De eerste set begonnen we met veel domme fouten,  fouten die vervolgens ook maar gewoon werden geaccepteerd. Het leek er haast op dat we allemaal niet scherp waren. Laten we het ‘we moeten er nog inkomen’ noemen. Echter kwamen we nog aardig dichtbij, maar hebben we deze set uit handen gegeven met een stand van 25-22.

De tweede set leek het omgekeerde van de eerste set. Iedereen was scherp en de sfeer in het veld was goed. Anne Hesselink kon een aantal tweede ballen doortikken, wat leidde tot directe punten en ook Daphne Kamphuis knalde er wat op los. Ook maakte Diede Hagedoorn een mooie serveserie en maakte Lynn Rouwers heel wat kill -blocks. We konden deze set dan ook pakken met 18-25.

De derde set was een spannende. Waar we met 19-12 achterstonden, kwamen we toch nog terug tot 21-21. Echter pakte Sneek de set met een stand van 26-24.

En ja de laatste set, dat was niet zo’n succes, we verloren die dan ook met 25-17. Het is jammer dat we het niveau van de tweede set niet hebben kunnen doorzetten in de rest van de wedstrijd, er had namelijk echt meer ingezeten.

Volgende week; nieuwe ronde, nieuwe kansen. 23 maart spelen we thuis om 15.00 uur tegen Rosstars DS1. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Hopelijk zien we jullie dan!

gh @ VoV,  verslag door Danae ten Oever, Springendal Set-Up ’65 dames 2. Foto Jan van den Noort.