Vizier op volleybal

 

Nederlaag Apollo 8 bij Alterno

VoV, 19-03-2019. 6:30 uur. Apollo 8 verloor op zondag 17 maart de tweede wedstrijd in de degradatiepoule van Dros Alterno. In Apeldoorn gingen de Bornse dames met 3-1 onderuit.

Na de thuiswinst tegen Pharmafilter US uit Amsterdam moest Apollo 8 in de tweede wedstrijd in de degradatiepoule een uitwedstrijd spelen tegen Dros/ Alterno uit Apeldoorn.  In de reguliere competitie werd in Borne gewonnen (3-1) en de uitwedstrijd werd in een vijfsetter verloren (3-2).  Bij winst zou handhaving in de eredivisie een feit zijn.

Apollo 8 wist in de wedstrijd niet te overtuigen. Door de hoge foutenlast en doordat aanvallend niet voldoende werd gescoord was Dros/ Alterno met 3-1 te sterk (25-21, 24-26, 25-20 en 25-19). Door de nederlaag is Apollo 8 nog niet veilig en zal het in de komende twee wedstrijden de punten moeten binnen halen.

Hoge foutenlast:  Aan Apollo 8 zijde was diagonaalspeelster Emma Bredewoud topscorer. ‘Als team hebben we vandaag iets te veel fouten gemaakt en hebben we ons niet veilig gespeeld. Aan de andere kant hebben we ook goede dingen laten zien en we zijn er op gebrand om volgende week de punten te pakken tegen Pharmafilter US’, aldus de diagonaalspeelster.

Aanvallend steekjes laten vallen:  Na de nederlaag tegen Dros/Alterno spreekt trainer Thijs Oosting over de komende twee wedstrijden. ‘Helaas hebben we vandaag verloren, aanvallend hebben we teveel steekjes laten vallen.  Met nog twee wedstrijden in de degradatiepoule te gaan hebben we voldoende aan één overwinning om ons veilig te spelen. We hebben hier alle vertrouwen in’.

Apollo 8 speelt op zaterdag 23 maart de derde wedstrijd in de degradatiepoule. Tegenstander is Pharmafilter US. De wedstrijd in Amsterdam begint om 20.00 uur.

gh @ VoV, persbericht Apollo 8, foto’s Rudy van ’t Rood.