Set Up H1 sluit 2019 af met volle winst

VoV, 16-12-2019. 9:47 uur. Afgelopen zaterdag moest Holtland Accountants Set Up H1 naar Slagharen om de uitwedstrijd te spelen tegen Banzo/ Side-Out H1.
Na een heerlijke 4-0 overwinning in eigen huis was men gebrand op winst in de uitwedstrijd. Dit seizoen was nog niet voorgekomen dat een uitwedstrijd gewonnen werd.

Set Up begon meteen goed. De service druk kon op de juiste personen gelegd worden. Side-Out had daardoor moeite met de pass aan het net brengen en werd hun spel redelijk voorspelbaar. Het blok stond prima bij Set Up en liep uit naar een mooie voorsprong van 8 punt. Richting het einde van het set ging het alleen nog bijna mis. Er werden aan de kant van Set Up onnodig veel service fouten gemaakt en verzuimden men aanvallend de punten te scoren. Ook foutieve arbitrale beslissingen speelde hierin een rol maar gelukkig hadden beide teams hier last van. Uiteindelijk won Set Up de set met 25-22.

De tweede set begon Set Up meteen sterk met serveren en bleef men ook aan het net punten scoren. De Set Up spelverdeler maakte de coach van de tegenstander en zijn blokkeerder, helemaal dol door steeds de ballen door te prikken of te slaan. Ook wist Matthias Sukaldi verder aan het net alles goed uit te spelen. 25-16

De derde set is altijd een lastige set dus Set Up probeerde scherp te beginnen. In het begin liepen de punten aardig gelijk op en was het moeilijk om een voorsprong te creëren. Gelukkig kond Set Up door puik verdedigingswerk de rally vaak scorend uitspelen. Ook werden er in de blokkering gaandeweg steeds meer punten gepakt. 25-20

Nu men de eerste uitwinst op zak had, wilde men toch ook voor het laatste punt gaan.
Maar de IJsselmuidenaren begonnen het vierde set erg slordig. Er werd een serie ballen niet gescoord en keek zo voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Na een time- out van Peter Gaillard ging het wat beter en wist Set Up verdedigend en aanvallend weer wat resultaat te halen. Side-Out rook een punt en begon ook weer goed te volleyballen.

Maar het was Set Up die toch het verschil maakte door o.a. goed blokkerend werk en hun diagonaal haalde de laatste punten binnen en won Set Up de wedstrijd met 4-0.

Nu eerst de feestdagen en in het nieuwe jaar op 11 januari is koploper Madjoe om 13:00 uur de tegenstander in IJsselmuiden.

gh @ VoV, verslag en foto via de webmaster van Set-Up IJsselmuiden.