Sterk Hands-Up klopt Flamingo’s op waarde

VoV, 16-12-2019. 9:52 uur. In de laatste thuiswedstrijd van 2019 kwam Flamingo’s56 op bezoek in Berlicum. Nadat Hands-Up vorige week pijnlijk punten liet liggen, moest vandaag ruim gewonnen worden voor de thuisploeg. Een opgave die erg lastig zou worden, kijkend naar de voorgaande seizoenen tegen deze taaie tegenstander.

Met Stan van Dreumel als passer/loper in de basis, kwam Hands-Up enorm sterk uit de startblokken. Binnen no time stond Hands-Up voor met 5-0. Hands-Up serveerde sterk, zoals vooraf in de teambespreking aangegeven door Geert van de Ven. Door deze sterke service had Flamingo’s grote moeite om het midden te bereiken. Hands-Up anticipeerde goed op de aanvallen van de bezoekers en kon makkelijk pareren. De voorsprong in de set bleef gigantisch, bij 24-10 kwam het eerste setpoint en met 25-11 werd de set makkelijk gewonnen.

In de tweede set bleef het collectief sterk en stond snel een voorsprong van 6-2 op het bord. Een fantastische spelverdelende Thomas van der Maas wist alle spelers goed te betrekken in het spel. De strijd tussen beide teams kwam meer in evenwicht dan in set één, maar Hands-Up was duidelijk de bovenliggende partij. Bij 18-15 lag het momentum nog steeds bij de Balkumse Boys en met the big points op komst, bleef het vertrouwen bij Hands-Up. Dit vertrouwen werd uitbetaald met 26-24.

In de altijd lastige derde set liet Hands-Up zien dat het zaterdag met de focus en discipline goed zat. Met Duco Fronik wederom in een blokkerende hoofdrol vocht Hands-Up samen als één team tegen de Roze Vogols. Een gelijkopgaande strijd tot 20-20 was het resultaat. Daarna sloeg het collectief sterke Hands-Up een gaatje en wist de set met 25-23 te winnen.

Dit smaakte naar meer en er werd in de laatste set gestreden om de volle vijf punten. Hands-Up had de trein duidelijk op de rails en er waren geen voornemens om de trein te laten ontsporen. Geholpen door goede servicebeurten stevende Hands-Up af op de winst. Flamingo’s wist nog iets tegen te stribbelen maar kon niet voorkomen dat ook de vierde set naar Hands-Up ging, wederom met 25-23.
Vijf dikverdiende punten, enigszins verrassend tegen deze sterkte tegenstander. Hands-Up klimt nu naar de zevende plek op de ranglijst en gaat met een goed gevoel de winterstop in.

Op 11 januari staat de return tegen en bij Next Volley Dordrecht op het programma.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Gerben Elissen, Hands – Up Heren 1.