Vizier op volleybal

 

Nieuwkomer Dosko snoept NOVO 2 punten af

VoV, 16-12-2019. 9:57 uur. Afgelopen zaterdag moesten de Noordwijkse volleyballers tegen een onbekende ploeg schipperen met de bezetting. Desalniettemin wist NOVO te overwinnen.

De eerste set liepen de teams gelijk op en liep NOVO met 20-16 uit. Het jongere team uit Stolwijk wist met een sterke service serie toch de set met 24-26 naar zich toe te trekken. Vervolgens wist NOVO met Jeroen van Eijk als enige spelverdeler de leiding te nemen in de tweede set. Met 25-20 in de tweede set wist NOVO met de later aangekomen Gijs Paulides de derde eveneens met 25-20 te winnen. De blokkering van NOVO wist in deze sets de aanval van Dosko te stoppen.

Met 3-1 winst in het vooruitzicht kwam NOVO bedrogen uit. Dosko nam het voortouw en NOVO kon een vijf punten achterstand, ondanks het sterke verdedigende spel en mooie aanvallen van Tom van der Meer en Dennis Glasbergen, niet meer terughalen.

De 5e set kwam wel gelijk weer ten prooi van het ervarener NOVO met 15-10. Een lastige overwinning zorgde er voor dat NOVO terug zakte naar de 7e positie. Waarvoor het aanstaande dinsdagavond om 20:30 uur in Bergambacht mag gaan strijden tegen het 8e gepositioneerde Thor.

gh @ VoV, verslag en foto van / via John Klinkenberg, Volleybalvereniging NOVO