Kalinko H1 verliest bij Zovoc

VoV, 16-12-2019. 10:00 uur. De dag na vrijdag de 13de stond Zovoc heren 1 tegenover Kalinko heren 1. Zovoc staat nummer 5 (25 punten) en Kalinko nummer 6 (24 punten) in de competitie. Op papier zou dit een hele mooie pot moeten worden. Kalinko had drie extra spelers Arnaud, Nathan en Ard meegenomen om het team te ondersteunen.

Op voorhand was het bekend dat de zaal van Zovoc verbouwd wordt, maar de huidige staat was niet duidelijk. Door het ontbreken van een kantine was de start van Kalinko wat rommelig. Waaronder een rustige plek voor de peptalk van coach Ester niet mogelijk was. Ondanks de zeer beperkte ruimte in de zaal voor publiek was de ruimte voor publiek goed gevuld. Met name de familie van Nidal (teammanager) was naar de wedstrijd gekomen.

De eerste set verliep wat rommelig, Kalinko moest erg wennen aan het snelle spel van Zovoc. De middens (Bart en Kaj) hadden moeite om een goed blok op de buitenkant te zetten. Gelukkig beschikten wij als vertrouwd wel over een goede krachtige aanval door Rick en Maarten. Ondanks dat zij stonden te vlammen was het scoren tegen Zovoc lastig door de zeer taaie verdediging. De spelverdeler Frank had moeite om de ballen constant en ver genoeg te houden, hierdoor konden de Kalinko aanval niet optimaal worden bediend.

Aan het einde van de eerste set kreeg Kalinko wat meer grip op het spel van Zovoc doordat Radek voor Haiko werd gewisseld. Door de wissel kroop Kalinko punt voor punt iets dichterbij. Doordat de pass ook beter bij de spelverdeler aankwam kon er makkelijker gescoord worden. Echter bleek dat de achterstand te groot was en ging de eerste zet naar Zovoc: 25-17.

Doordat Kalinko aan het einde van de eerste set meer grip op de wedstrijd kreeg kwam er meer vertrouwen in het team en ging de samenwerking beter lopen. Omdat in de eerste set het blok niet lekker liep werd Bart voor Rens gewisseld. Rens mocht proberen om het tempo van Zovoc bij te houden zodat er een blok de goede diagonale aanvallen zouden stoppen. Het vertrouwen in het spel bij Kalinko was duidelijk te zien.

De pass, spelverdeling en aanval werd met veel meer overtuiging gespeeld, hierdoor leverden Maarten, Rick en Haiko overtuigende aanvallen. Het blok bleef veel moeite hebben met het snelle spel, hierdoor kon de verdediging ook minder goed anticiperen op de aanvallen van Zovoc. Door beide teams werd er hard gestreden om de set naar zich toe te trekken. Helaas trok Kalinko weer aan het kortste eind en ging de set met 27-25 naar Zovoc. Bij Zovoc was het opvallend dat de spelverdeler zo veel invloed op het team had. Bij het snelle spel zorgde hij ervoor dat Kalinko het erg moeilijk kreeg.

De 3de set werd bij Zovoc begonnen met hun 2de spelverdeler. Hierdoor kon Kalinko zich weer terugvechten in de wedstrijd en het initiatief overnemen. De pass van Rudy was een stuk beter dan bij de vorige wedstrijden en de aanval van Kalinko bleef zeer constant. In de loop van de set werd Rick naar de kant gehaald om even te rusten. Hierdoor kreeg Ard de kans om te spelen. Ard zorgde ervoor dat het niveau gelijk bleef waardoor Kalinko de 3de set gemakkelijk naar zich toe trok en won met 18-25.

De 4de set moest gewonnen worden om nog met winst voor Kalinko te eindigen. Hierdoor werd er lekker agressief gestart voor de aanvallers van Kalinko. Libero Nathan werd er voor Rudy ingewisseld hierdoor kwam de pass nog wat nauwkeuriger te liggen. De sets kwamen niet stabiel genoeg bij de aanvallers, met name Rick had hier af en toe moeite mee waardoor hij een aantal fouten maakten. Het was mooi om te zien dat hij zich graag wilde bewijzen en kon zich zo opladen dat de sets die wel goed kwamen indrukwekkend gescoord werden.

Dit imposante spel van Rick zorgde ervoor dat er nog meer gestreden werd door het gehele team. Arnaud kwam er met zijn ervaring in, zijn stabiele pass en handige aanval bracht extra waarde toe. Ook het spel van Kaj en Rens werd steeds beter hierdoor wisten beide mannen hun stempel op belangrijke situaties te drukken. Lang ging het spel heel erg gelijk op tussen beide teams. Met 25-23 pakte Zovoc de 4de set waardoor zij de wedstrijd wonnen met 3-1.

De volgende wedstrijd van Kalinko heren 1 is op zaterdag 11 januari om 16.30 in Houtrust. Deze wedstrijd is tegen de nummer 1 van de competitie: Delta. De vorige wedstrijd tegen Delta behaalde Kalinko verreweg niet het niveau wat ze kunnen halen. Hierdoor wordt er de komende weken hard door getraind om te stunten tegen de nummer 1 van de competitie. #Wij zijn Kalinko.

We hopen jullie bij onze volgende wedstrijd te zien op de tribune in Houtrust!

gh @ VoV, verslag door Bart van den Broek. Foto Nidal Al Qaq. Kalinko Heren 1.