WVC Volley H1 terug op aarde na 4-0 verlies

VoV, 16-12-2019. 10:18 uur. WVC H1 reisde afgelopen vrijdag 13 maart vol vertrouwen af naar Ootmarsum voor de uitwedstrijd tegen Springendal Set-Up H1. Na de drie overwinningen op rij was het vertrouwen hoog en was het zo waar een “aansluitingswedstrijd” voor de top van de competitie. De selectie was niet breed, maar iedereen was compleet en Ivar Wilgenburg van H2 was mee voor de midaanval. Tegenstander Set-Up kende een slechte generale met een 3-1 verlies tegen hekkensluiter. Uit het verleden zijn partijen in Ootmarsum altijd mooie potten geweest.

Wat volgde waren vier bijzondere setjes volleybal. WVC speelde vier sets min of meer in dezelfde opstelling en probeerde met degelijk volleybal Set-Up te verslaan. Vertrouwend op de wedstrijd tegen Time-Out (4-0 winst met 6 man) werd er voor elke bal hard gewerkt. Het grote verschil zat hem echter in de servicedruk van Set-Up. De passers van WVC werden eigenlijk vanaf de eerste service enorm onder druk gezet met strakke floaters. Hierdoor kon er geen dreiging op midden ontstaan en ging er veel over de buitenkant of via aanvallende spelverdelers Eddy en Peter Oosterhuis.

Werd er dan slecht gespeeld? Zeker niet, WVC werkte hard voor elke bal, kansen werden gepakt en het feestje werd gevierd. Dit was ook in alle sets te zien in de scores waarin beide teams elkaar nauwelijks lieten ontsnappen, maar waar Set-Up zeker boven de twintig het beste van zichzelf liet zien, getuige ook de directe servicepunten op setpunt. Dit gebeurde in alle sets, en zorgde zo voor minimale verschillen: 28-26, 26-24, 25-22 en 25-22

Uiteraard zijn er een hoop excuses te verzinnen, variërend van felle LED-verlichting aan het plafond, tot een kiezelharde Gala-bal, maar ook een gladde vloer mag niet ontbreken in dit rijtje. Uiteraard was er ook nog de invloed van de scheidsrechter aan te dragen, welke met een volledig misplaatste vorm van autoritair gedrag op de bok zat. Maar soms moet je dat alles aan de kant zetten en realistisch blijven: er is verloren tegen een tegenstander die op het juiste moment het beste uit zichzelf heeft gehaald. En dat is wellicht een bittere pil, maar het zorgde wel voor een mooie pot volleybal op een anders standaard vrijdagavond.

Andere uitslagen in de competitie zorgen ervoor dat de winterstop bereikt is op een 6de plaats, op een ruime achterstand van nummer 5 en een nipte voorsprong op drie achtervolgende teams. Na de jaarwisseling gaan we op vrijdag 10 januari verder met een thuiswedstrijd tegen Rabobank Orion Volleybal H3, de huidige koploper in de competitie. De wedstrijd begint op 21.15 uur in de Dikkenshal in Wierden.

gh @ VoV, verlag van Hans Gelten WVC Volley Heren 1.