Set Up H1 wint door passie en strijd

VoV, 10-02-2020. 4:03 uur. Op zaterdagmiddag 15:00 uur stond de uitwedstrijd in Groningen op het programma met Veracles H1 als tegenstander. Veracles staat 3e in de competitie en helaas kon middenman Louwe van den Bos niet mee doen wegens hechtingen in zijn voet. De thuiswedstrijd in 2019 ging voor Set Up verloren met 3-2.

Peter Gaillard gaf voor de wedstrijd aan om met veel passie en strijd de wedstrijd in te gaan en dat gebeurde ook. Set Up begon goed aan de eerste set met meteen servedruk bij de tegenstander neer teleggen, waardoor Veracles niet in een spel kwam. Na een stand van 8-14 voor, zakte Set Up even in. De pass kwam niet meer aan bij de spelverdeler. Na twee keer een time-out begon Set Up eindelijk weer eigen spel te spelen. De set won Set Up terecht. 21-25

De tweede set was het tegenovergestelde van de eerste set. Veracles serveerde ijzersterk, waardoor Set Up niet in het spel kwam. Men liep in begin van de set meteen achter de feiten aan. Deze set ging dik verloren met 25-13.

Dan set 3. De kopjes waren weer leeg en met veel passie en strijd begon Set Up goed. Passend was men anders gaan spelen, waardoor de tegenstander Set Up niet uit het spel kon halen. Veel ballen werden gepakt in de verdediging en aanvallend ging men er vol in. Het ging gelijk op in de set, maar Set Up IJsselmuiden trok aan het langste eind. 22-25

En 2-1 voorsprong, een goed gevoel om de laatste set in te gaan. Matthias Sukaldi begon met serveren en zette meteen een mooie serie neer. Er werd fel gespeeld door de mannen uit IJsselmuiden. Veracles kwam er aanvallend niet doorheen omdat het blok aan IJsselmuiden kant goed stond. Deze set werd ook verdient gewonnen door Set Up 18-25.

Een terechte en mooie overwinning op de nummer 3 in de 2de Divisie A. Tevens de vierde overwinning op rij. 7 maart speelt Set Up weer thuis in de Oosterholthoeve dan is Donitas uit Groningen de tegenstander.

gh @ VoV, verslag en foto via websitebeheer Set-Up IJsselmuiden.