Wederom zege RVV in knotsgekke 2e Divisie

VoV, 10-02-2020. 4:00 uur. Na een weekend vol verassende uitslagen is RVV H1 weer lijstaanvoerder in de 2e divisie. Een aantal concurrenten liet punten liggen, terwijl RVV een overwinning boekte tegen het Delftse Punch. Gemakkelijk ging het de Katwijkers niet af, maar toch kon de ploeg met een tevreden gevoel terugkijken.

De eerste set ontliepen beide teams elkaar nauwelijks. Dit zorgde voor een spannende eindfase waarin RVV aan het kortste einde trok. Door een aantal arbitrale en eigen fouten verloren de mannen de set met een miniem verschil. (23-25)

Voor RVV was het zaak te leren van de fouten uit de eerste set. De fouten die gemaakt werden kwamen vooral doordat de spelers te graag wilden. Coach Sven Wallèze wist hen te overtuigen met meer rust te gaan spelen, wat resulteerde in beter spel van de thuisploeg. Dit was ook te zien aan de puntentelling, RVV pakte de tweede set. (25-20)

De derde set leek een gemakkelijke prooi voor de Katwijkers. Het team liep uit naar een grote voorsprong door middel van solide spel. Waarschijnlijk ging het iets te makkelijk, waardoor de concentratie verslapte. Dit zorgde ervoor dat de bezoekers kans kregen terug te komen in de set. Gelukkig vond RVV de focus weer, waardoor ook deze set naar het team uit het vissersdorp ging. (25-21)

RVV had de wedstrijd in handen en het was al snel duidelijk dat ze deze niet meer weg gingen geven. De studenten uit Delft stribbelde nog even tegen, maar het mocht niet baten. De vierde set ging overtuigend naar de promovendus. (25-17)

Door de vierpunter tegen Punch is RVV weer terug te vinden op de eerste positie in de competitie. Weliswaar is het nog steeds zo dat de teams bovenin dicht op elkaar staan. Aankomende donderdag speelt RVV een zeer belangrijke wedstrijd in Vianen, tegen Servia. Nog niet eerder speelden deze teams tegen elkaar. Wel is het zo dat ook Servia een aantal keer aan kop heeft gestaan. Het belooft dus een gevecht te worden tussen twee ploegen die elkaar niet veel ontlopen.

Onder   DEZE LINK   staan foto’s en filmpjes door Alexander van Duivenboden van de wedstrijd

gh @ VoV, verslag van Bas van der Tang, RVV Heren 1. Foto Alexander van Duivenboden.