Vizier op volleybal

 

Set Up is thuis baas tegen Sudosa.

VoV, 09-12-2019. 6:32 uur. Zaterdag stond voor Set Up IJsselmuiden H1 de thuiswedstrijd tegen Sudosa-Desto H2 uit Assen op het programma. Na het verlies van vorige week was men gebrand om er voor eigen publiek een mooie pot van te maken. Helaas is diagonaal Gerco Wijnne, langdurig uitgeschakeld in verband met blessureleed. We wensen hem een voorspoedig herstel toe. Oudgediende Remco Bultman werd bereid gevonden om ons te komen versterken.

De eerste set begon Set Up meteen scherp aan de wedstrijd. Servicetaken werden goed uitgevoerd en de eigen pass kwam over het algemeen uitstekend bij het net. Hierdoor kon de IJsselmuider spelverdeler iedereen aanspelen en daar hadden de mannen uit Assen geen antwoord op. Halverwege de eerste set werd er een grote kloof geslagen. De opgebouwde voorsprong kwam niet meer in gevaar en dus werd de eerste set met 25-18 gewonnen.

De tweede set ging lange tijd gelijk op. Het lukte Set Up niet om een paar punten voorsprong te creƫren. Halverwege de set was een uitstekende servicebeurt van midman Harald van Dieren de aanleiding voor een grote voorsprong op Sudosa-Desto. 25-19

De derde set werd slordig begonnen. Al snel werd er tegen een achterstand van 4 punten aangekeken. Coach Peter Gaillard nam meteen een time-out om iedereen op scherp te zetten. Na de time-out ging het beter draaien bij Set Up. Punt voor punt kwamen de IJsselmuidenaren dichter bij de mannen uit Assen. Door wederom een goede servicebeurt van Harald werd de kleine achterstand richting het eind van de set omgebogen in een voorsprong van drie punten. Deze voorsprong werd nog iets uitgebouwd en zo werd ook de derde set met 25-19 gewonnen.

De vierde set werd net zo slap begonnen als de derde set en kwam Set Up weer op achterstand. Gaandeweg de set wist Set Up toch de achterstand om te buigen in een voorsprong. De laatste set werd nipt gewonnen met 25-23.

gh @ VoV, verslag via de websitebeheerder van Set Up IJsselmuiden. Foto idem.