Verlies voor ongeconcentreerd Hands Up

VoV, 09-12-2019. 6:30 uur. Op zaterdag 7 december begon Hands-Up Heren 1 ontspannen maar mét focus aan de uitwedstrijd tegen PSV. Bij een ruime overwinning zou Hands-Up zich stevig nestelen in de middenmoot in de tweede divisie.

Onder toeziend oog van Marcel Leijten, nieuwe trainer/ coach, werd goed gestart. Veel servicedruk en goed middenspel zorgden snel voor een ruime voorsprong. Deze voorsprong werd steady vastgehouden en de set werd17-25 gepakt door Hands-Up.

De tweede set liep, in het begin, hetzelfde als set 1. Met een sterk aanvallende Mümir Raif waren de Balkumse Boys zeker de betere partij. Maar omdat Hands-Up vijf van de zeven services een foutservice wist te produceren, bleef PSV bij. Aan het eind van deze set liet Hands-Up de spierballen zien en drukte door, met 23-25 als resultaat.

In de, altijd lastige, derde set ontbrak de focus. Met ongeconcentreerd spel zakte het niveau snel weg. Toch bleef de achterstand in het begin maar twee punten. Het lukte niet om deze kleine achterstand in te lopen, sterker nog, door individueel wegzakkende spelers liep PSV uit. Met 25-19 pakte PSV, tot eigen verbazing, de derde set.

Door deze setwinst leek PSV meer geloof te krijgen, de diagonaal kwam beter uit de verf en de passing werd sterker. Ook na wisselen kon Hands-Up geen vuist maken, met onvolledige focus werden te veel fouten gemaakt op allerlei vlakken. Zonder geloof en overtuiging zag Hands-Up de set met 21-25 aan zich voorbijgaan.

In de vijfde set moest het gaan gebeuren, een overwinning moest gehaald worden. Hands-Up kwam goed uit de startblokken en stond, in de allesbeslissende set, met 2-6 voor. Toch zag Hands-Up de voorsprong vlot minder worden en er werd met een minimale voorsprong gewisseld van speelhelft, 7-8.

Met Thomas van der Maas als gelegenheidsdiagonaal in de eindfase van deze set kwam er meer rust, maar individuele fouten maakten het Hands-Up onmogelijk om door te drukken wanneer nodig. Met 15-12 ging de set en ook de wedstrijd verloren.

Hands-Up bleef enigszins ontgoocheld achter. Een wedstrijd die op voorhand gewonnen moest worden, keerde door gebrek aan concentratie en oplopende foutenlast. Hands-Up kan het zichzelf niet veroorloven om freewheelend te spelen.

Nu is het tijd om te herpakken voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Thuiskomen ‘de Roze Vogols’, Flamingo’s 56 Heren 1 op bezoek.
Komt allen om 18.00 uur naar sporthal De Run om Hands-Up het laatste zetje te geven.

gh @ VoV, verslag en foto hands-Up heren 1. Foto Jan van den Noort.