Set-Up met rode lantaarn huiswaarts.

VoV, 08-05-2021. 18:25 uur. In Meijel stonden de nummer voorlaatst (Set-Up ’65) en laatst (Peelpush) van de Degradatiepoule tegenover elkaar. Set-Up heeft een wedstrijd meer gespeeld en twee punten meer dan Peelpush, in Ootmarsum was er eind maart een 3-0 zege voor de ploeg van Brahim Abchir. In Meijel werden de rollen omgedraaid.

Met een makkelijk scorende Celine Keijsers voor peelpush en Jorieke Bodde voor Set-Up hielden de ploegen elkaar in de eerste set tot 9-9 in evenwicht. Peelpush liep uit naar 13-10, waarop Abchir zijn eerste time out nam. Martine Stevelink en Pien Vos brachten Set-Up bij 14-13 op een puntje afstand, dat via een serie foutserves (15-13, 16-14, 16-15, 17-15) en een harde rake klap van Peelpush veranderde in 18-15. Tweede time out Set-Up.

De gasten bleven in de achtervolging (20-17) en kwamen zelfs door slordige spel op een nog grotere achterstand (22-17. Wat later zorgde een duoblok van Stevelink/ Vos voor 23-20, Pien Vos lobte de 24-21 erin, waarna Celine Keijsers de set voor de thuisploeg besliste.

In de tweede set pakte Peelpush een 5-2 en9-4 voorsprong. Laura de Jong en Lotte van der Horst droegen scorend hun steentje bij aan het verschil en dwongen zo de bezoekers alweer vlot in de achtervolging. Peelpush bleef het grote verschil handhaven (13-7, 16-10, 21-12) maar kreeg bij de big points toch nog veel weerstand.

Manon van ’t Rood was bij 20-12 Daphne Broekhuis komen vervangen en zij kwam bij 21-14 aan serve. Met heel veel druk en een aantal scherpe opslagen, waaronder twee aces, bracht ze haar ploeg terug naar 21-19. Laura de Jong brak de serie, scoorde daarna nogmaals (23-19, waarop Peelpush de set met twee aces uitmaakte voor de 25-19 en 2-0 stand.

De derde set had voor beide ploegen twee gezichten. Het gezicht van Set – Up straalde tot aan 9-17. Jorieke Bodde, Martine Stevelink, Benthe Olde Rikkert en Pien Vos maakten via 3-6, 4-11 7-15 en 9-17 duidelijk dat zij niet voornemens waren met drie achter elkaar verloren sets naar de kleedkamer te willen gaan. Set-Up lag op koers voor een mooie uitslag in de derde set. Bij Peelpush stond het gezicht bezorgd, een beetje op onweer.

Dat veranderde na de 9-17. Ineens lukte alles bij Peelpush en kwam de lach aan de ene kant van het net terug en was aan de andere kant droef troef. In een servebeurt van Laura de Jong ging het naar 15-17, Marlies Eertman maakte 15-18, na de 17-19 zorgde een tweede serie voor een 25-19 zege van Peelpush. Met een score van 16 om 2 punten werd de 9-17 achterstand verandert in een 25-19 setzege.

Het werd dus 3-0, waardoor Peelpush op 6 punten uit 7 wedstrijden komt en Set-Up dus op 5 uit 6 blijft staan. Daarmee werd het rode kleinood aan de gasten overgedragen die het meenamen naar Ootmarsum

Laura de Jong maakte 15 punten, Celine Keijsers scoorde 14 keer en Lotte van der Horst kwam tot 12 treffers. Bij Set -Up liet Jorieke Bodde er ook 12 noteren en Pien Vos 10. Peelpush maakte het verschil aanvallend met 40 om 29 aanvallende scores.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.