Set Up pakt 1 punt in Groningen

VoV, 20-09-2021. 6:13 uur. Het competitieseizoen 1e divisie is van start. Set-Up IJsselmuiden moest hiervoor afreizen naar het noorden, Veracles in Groningen. In de voorbereiding van het seizoen waren beide teams elkaar al tegengekomen in een oefendriekamp.

In voorgaande jaren heeft Set-Up vaak gespeeld tegen de studentenclub uit Groningen, veel lawaai vanuit het publiek verreist een goede focus om punten te behalen. Zoals verwacht begon de wedstrijd met veel lawaai en bij Set-Up ontbrak enige concentratie. Hier profiteerde de thuisploeg van en liep al vroeg in de set 6 punten uit. Deze voorsprong wisten de Groningers vast de houden tot einde set. Set-Up verliest de eerste set met 25-19.

Geleerd van de eerste set start voor Set-Up de 2e geconcentreerd en gefocust. De eerste 7 punten liep gelijk op. Mede door een sterke serviceserie van Set-Up werd een voorsprong van 8 punten opgebouwd. Met de setwinst al in gedachten kwam de Set-Up diagonaal met een verdedigende actie beroerd op zijn schouder terecht en verliet geblesseerd het veld. Het goede spel van Set-Up was compleet ontregeld door deze situatie waarvan de thuisploeg dankbaar gebruik maakte. Veracles wist terug te komen en trok de set naar zich toe. 25-23.

Het einde van set 2 trok door in de 3e set, Set-Up had weinig in te brengen. De thuisploeg wint de set met 25-16.  Om niet met lege handen naar IJsselmuiden af te reizen, was het winnen van de laatste set een vereiste. Vanaf het begin van de set was er weer scherpte, tot aan het einde van de set liep het gelijk op. Het lukte Set-Up de laatste set naar zich toe te trekken met een eindstand van 24-26.

Set-Up trap de competitie af met 1 punt, volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd SSS Barneveld op het programma. Doelstelling: beter spel, beter resultaat.

gh @ VoV, verslag via webbeheer Ten Brinke Set Up IJsselmuiden.