Vizier op volleybal

 

VIVES H1 debuteert met derbywinst in 1ste divisie

VoV, 20-09-2021. 6:05 uur. Twee weken na het overlijden van de trainer van heren 1, Gerard Koeman, ging er toch gevolleybald worden. De afgelopen periode stond in het teken van het verwerken van het verlies, terwijl er ook gekeken werd hoe we het seizoen zouden vervolgen.

Een week geleden werd er contact gelegd met Kasper Langendoen, en na één training te hebben verzorgd zat hij zaterdag al op de bank. Kortom, een echte voorbereiding is er niet geweest. Desondanks hadden de heren zin om te weer voor het echt te gaan spelen, dat was immers al bijna een jaar geleden.

Met vier nieuwe spelers (Luc, Peter, Sjoerd en Niels) in de selectie traden de heren aan tegen Servia, een team waarvan wordt verwacht zich te kunnen met de top in de 1e divisie. Ook VIVES heeft de ambitie om zich te gaan bemoeien met de bovenste plaatsen, tel daar de derby gevoelens en de volle tribune bij op, en het was duidelijk dat dit een mooie strijd ging worden.

In de 1ste set werd er begonnen met Sjoerd, Niels, Addie, Mitchel, Jacco, Luc en Tom. Beide teams begonnen wat zenuwachtig aan de wedstrijd, en het was stuivertje wisselen wat betreft de stand. Bij een stand van 22-22 liet VIVES echter zien de zenuwen het best in bedwang te hebben en besliste met een eindsprintje de set, 22-25.

De 2e set schakelden de IJsselsteiners een tandje bij en vergrootten zij beetje bij beetje hun voorsprong. Aan het einde van set was het verschil vijf punten, 20-25.

De beste set van VIVES was de 3de. Servia had geen antwoord op het servicegeweld van Luc en de harde aanvallen van Sjoerd. Halverwege de set was er een comfortabele voorsprong van acht punten, deze werd niet meer uit handen gegeven, 18-25.

Nu VIVES niet meer bijgehaald kon worden door Servia, werd de concentratie wat minder bij de IJsselsteiners. Enkele wissels brachten het vuur weer terug, en Sjoerd liet zien of stalen zenuwen te beschikken bij de belangrijke punten. Hij besliste de wedstrijd met een ace, 23-25.

Een zeer goede start voor de mannen van VIVES, die de volle buit meenemen uit Vianen. Volgende week speelt Heren 1 om 16:45 uur hun eerste thuiswedstrijd tegen VC WIK Groot-Ammers in de IJsselhal. Komt allen kijken!

gh @ VoV, verslag van Joël van der Schans, VIVES. Foto Jan van den Noort