Set-Up pakt een setje tegen Team 22

VoV, 16-01-2022. 6:10 uur. Hekkensluiter Set-Up ’65 wist gisteren tegen de virtuele koploper Team 22 één setje aan de goede kant van de score te blijven, in de andere drie was de Talentenploeg duidelijk de betere. Met 11-25, 25-22, 11-25 en 19-25 waren de gasten wel drie sets de duidelijk betere ploeg. Set-Up speelde een prima tweede set, kon in de vierde lang bijblijven (tot 17-17), maar moest toen capituleren.

De overmacht van Team 22 kwam heel duidelijk tot uitdrukking in de eigen score van 38 om 70 punten, waarbij Team 22 vooral blokkerend veel indruk maakte met 3 om 19 blokpunten. Ook aanvallend (29 om 40 punten) was er veel verschil, en serverend (6 om 11 punten) was dat niet anders. Elles Dambrink werd met 22 punten topscorer, bij de thuisploeg was Jorieke Bodde met 11 punten de vaakst scorende speelster.

In de eerste set maakte eerst de serveserie van Britte Stuut (van 4-6 naar 5-14) met daarin 5 blokpunten en daarna de serveserie van Demi Korevaar (van 9-18 naar 10-23) het verschil. Team 22 heerste binnen de lijnen met een eigen score van 4 om 19 punten. Elles Dambrink liet het laatste punt op het scorebord zetten.

In de tweede set gaf Team 22 tot aan 7-5 maar liefst vijf kadootjes aan de thuisploeg, daarna maakten punten van Jorieke Bode (9-5) de time out van Team 22 noodzakelijk. De ploeg van Erik Reitsma kwam terug naar 11-10, Set-Up pakte de side op die stand en vervolgens serveerde Femke Vlutters de thuisploeg naar een 16-11 tussenstand.

De inhaalrace van Team 22 via 17-13 en 18-16 resulteerde in een gelijke stand bij 20-20, nadat Fleur Savelkoel vanaf positie vier maal steeds keihard raak bleef slaan. Bij 20-20 haalde Brahim Abchir de thuisploeg naar de kant. Pien Vos haalde de serve terug (21-20), de zoveelste rake klap van Fleur Savelkoel in deze fase maakte weer gelijk. Pien Vos en Jorieke Bodde brachten het verschil bij 23-21 op twee punten, Britte StuuT zette met haar foutserve Set-Up op setpoint bij 24-22. Joanne Brilhuis benutte bij eerste gelegenheid de kans op setwinst en bracht haar ploeg in sets naast Team 22.

In de derde set begon Team 22 sterk met een 0-5 tussenstand op de serve van Hyke Lyklema. Elyne Nijhuis en een ace van Pien Vos maakten 2-5, daarna bleef de thuisploeg scorend droog staan tot 8-21. De punten kregen ze van Team 22 tot aan die stand. Bij Team 22 kwamen de punten in die periode van Demi Korevaar, Fleur Savelkoel, Pleun van der Pijl en aces van Hyke Lyklema. Jorieke Bodde maakte de 9-21.  Met de scores van Demi Korevaar en Elles Dambrink kwam Team 22 bij 9-24 op setpoint, Set-Up kon verlies nog twee keer uitstellen voordat een voetfout er 11-25 van maakte.

In de vierde set waren de ploegen tot aan 17-17 aan elkaar gewaagd. Set-Up zag daarvoor een 4-2 voorsprong veranderen in een 4-6 achterstand, klampte met scores van Pien Vos en Elyne Nijhuis aan bij Team 22 (7-8, 12-13, 15-16) maar moest na de 17-17, een score van Joanne Brilhuis, de gasten toch laten gaan.  Het vijfde blokpunt van Demi Korevaar betekende 17-19, de ace van Iris Vos 17-20. Na de 18-20 kwam Team 22 vier punten voor door een foutserve van Set-Up en een blokpunt van Hyke Lyklema. Elyne Nijhuis scoorde het laatste Set-Up punt in dit duel (19-22), twee kadootjes en een dankjewel score van Britte Stuut maakten daarna 19-25 en 1-3.

Door deze zege, hun elfde op rij, klimt Team 22 naar de tweede plaats op de ranglijst. Zij staan op 11-31. Koploper Sliedrecht Sport heeft 13-33 en nummer drie Apollo 8 staat op 13-29.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s Rudy van ’t Rood en Rudy Biekart.