Set-Up serveert Alterno naar 0-3 verlies

VoV, 04-11-2018. 17:07 uur. Springendal Set-Up ’65 heeft zich daags na de thuisnederlaag tegen Eurosped (1-3) met een 0-3 zege op Dros – Alterno op zichzelf gerevancheerd. Vooral serverend was de ploeg uit Ootmarsum indrukwekkend trefzeker met totaal 22 aces in drie sets. Alterno kwam niet verder dan één direct punt via de opslag.

Set – Up begon in de eerste set overweldigend met scores van Kiki von Piekartz, Merle Baasdam en Marianne het Lam – Scholten hadden vlot een voorsprong opgebouwd, drie aces van Kirsten Oude Luttikhuis brachten het verschil op 2-7. Bij 5-12 had Set-Up al zes aces op het matchreport staan, en toen vervolgens Jorieke Bodde ook nog begon te scoren stond er vlot 5-15 voor de gasten. Alterno kreeg helemaal geen grip op de opslag van de bezoekers en ging met 7-25 van speelhelft wisselen.

De scores in de eerste set. Aanval 2/7, aces 0/10 en blok 1/0. Dit geeft wel duidelijk aan hoe de verhoudingen op zondagmiddag in Apeldoorn lagen, in de eerste set althans.

In de tweede set liep het een stuk stroever en waren de ploegen, nadat Set-Up aanvankelijk voordeel had (4-7, 9-12) bij 13-13 weer in de stand naast elkaar. Bij Alterno was het vooral Tess de Vries die voor de punten zorgde. Caya van Cooten pakte er ook een aantal mee en Charlot Vellener blokkeerde de gelijke stand op het scorebord, tot 18-19 was het aanklampen voor Alterno met dien verstande dat ze op de side out steeds de aansluiting konden maken. Carmen Oude Luttikhuis en een ace van Wies Bekhuis sloegen het gaatje naar 18-23, de set ging met 20-25 naar Set-Up.

De scores tot en met de tweede set.  Aanval 15/20, aces 0/13 en blok 3/0. Alterno kwam beter in de wedstrijd, maar kwam nog tekort voor de setwinst.

In de derde set moest het voor de thuisploeg gebeuren, anders was het te laat. Maar daar leek het vanaf het begin niet op. Kiki von Piekartz serveerde de gasten naar 0-5 en de thuisploeg werd weer in de achtervolging gedwongen. Tess de Vries bleef de punten voor Alterno maken, Marianne het Lam – Scholten nam er in deze fase een aantal voor Set-up voor haar rekening. De 6-11 werd 12-13, Alterno was bij maar kwam er niet naast.

Merle Baasdam en Carmen Oude Luttikhuis herstelden het verschil bij 12-17 naar vijf punten, Alterno kwam nogmaals terug (16-17) maar moest weer loslaten (16-21).  Merle Baasdam scoorde blokkerend, de 17-23 werd 17-25 en dus een 0-3 zege voor de ploeg van trainer coach Lesley de Jonge.

Tess de Vries werd bij Alterno de topscorer met 15 punten, Bij Set – Up kwamen Merle Baasdam en Marianne het Lam – Scholten tot een totaal van 11 punten. Met 1 om 22 aces, 23 om 29 aanvallende punten en 5 om 4 blokpunten werd de eigen score 29 om 55 punten, hetgeen dus wel helder en duidelijk was. Set – Up had verder ook de lagere foutenlast.