Tweede zege voor Apollo 8 (v)

VoV, 05-11-2018. 5:27 uur. Apollo 8 behaalde op zaterdag 3 november een moeizame overwinning tegen het Talentteam Papendal (2-3). Het was de tweede overwinning van de Bornse ploeg in de eredivisie . Apollo 8 komt nu op zes punten uit zes wedstrijden.

Apollo 8 trad aan tegen het Talentteam Papendal in Arnhem. Na een valse start (25-21) pakte Apollo 8 de tweede en derde set (20-25, 19-25).  In de vierde set gaf Apollo 8 een voorsprong 17-20 uit handen en wist het Talentteam de stand gelijk te trekken tot 2-2 (25-21). Apollo 8 liet in de vijfde zien waarvoor het was gekomen, een overwinning. Er werd een ruime voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven (11-15). Met de 2-3 overwinning kwam er een einde aan korte reeks van drie nederlagen.  Apollo 8 heeft nu zes punten uit zes wedstrijden.

Wisselvallig niveau: ‘ Het was niet ons beste wedstrijd’, vertelt passer/ loper Benthe Olde Rikkert.  ‘ Het niveau was erg wisselvallig. We hadden moeite met de pass en om langs de blokkering van het Talentteam te komen.  Met veel tactische ballen wisten we toch veel te scoren en hebben we de wedstrijd binnen gehaald. Geen mooi spel, maar wel belangrijke punten’.

Moeizaam:  Trainer Thijs Oosting vult Benthe aan. ‘ het was een zeer moeizame overwinning. We begonnen onze wedstrijd niet scherp. Vooral passend en aanvallend ging het vaak niet goed. We wisten ons in de tweede en derde set weer te herpakken en deze te winnen.

In de vierde set geven, mede door een goede serve serie van het Talentteam, de voorsprong weg.  Door slim aanvallend werk lopen we in de vijfde set uit naar een 2-8 voorsprong.  Talentteam kwam nog iets terug, maar met 11-15 ging de laatste set en de wedstrijd naar ons’.

Op zondag 11 november speelt Apollo 8  weer een thuiswedstrijd. Dit keer een echte streekderby. Set Up’65 uit Ootmarsum is de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Borne.

gh @ VoV, verslag Apollo 8 dames 1 via Loes Grobbink-Hilbrink, Foto’s Rudy van ’t Rood.