Vizier op volleybal

 

VVU werd in Groningen 3 punten rijker

VoV, 05-11-2018. 5:32 uur. Afgelopen zaterdag mochten we een wereldreis naar Groningen maken. We vertrokken met licht, kwamen aan in het donker. Tijdens de reis werden er heerlijke hitjes gepompt. Annie heeft kennisgemaakt met haar nieuwe lijflied: Annie uut de bochte van Bökkers. Bedankt hiervoor Farmer! Aangekomen in de ACLO werden we warm ontvangen door de heren van Veracles,  die maar al te graag weer met onze libero op de tafel wilden dansen. Echter stond er eerst nog een wedstrijd op de planning: Veracles D1 – VV Utrecht D1.

Om 19.30 uur klonk het fluitsignaal en stonden Emma R, Leanne, Bianca, Nienke, Lisa, Jesca en Lisanne in het veld om te beginnen. De sfeer zat er lekker in, dankzij het altijd gezellige publiek van Veracles, dus we hadden er zin in om er een mooie pot van te maken! Helaas hadden wij niet zo’n vlammende start en kwam Veracles serverend erg goed uit de startblokken. Ook de dubbele wissel wilde ons niet helpen naar de winst. Het lukte ons niet om goed antwoord te geven en zo verloren wij de eerste set met 25-21.

We beseften ons maar al te goed dat alle drie de punten nog steeds mee naar Utrecht genomen konden worden. Dat was dan ook het plan voor de tweede set. Meer agressie, meer serve druk en een netter spel. Dit konden we gelukkig wel waarmaken. De dubbele wissels en Emma V werden goed opgepakt en een mooi spel kwam tot uiting. We wonnen deze set met 20-25.

In de derde set waren we on fire! Serve na serve, brachten we veel druk bij Veracles. De Groene Hel werd stil, de VVU – liedjes kwamen er nu eindelijke bovenuit en de wedstrijd lag in onze handen. We speelden erg netjes en dat was ook wel aan de setstand te zien. 9-25 werd er genoteerd voor de derde set.

Tijd voor de vierde set. Konden we het niveau van de derde vasthouden? Jazeker! Prachtige rally’s sierden de vierde set. Ook de serve was weer van hoog niveau. Er werd heerlijk gebruik gemaakt van het midden, Nienke en Lisanne stoempten de ballen er netjes in. Fun fact: de broer van Nienke (bestuur Veracles) stond elk punt dat Nienke scoorde op en juichte mega trots!

Benieuwd naar de highlights van de wedstrijd en de juich skills van de broer van Nienke? Er staat weer een leuk filmpje op onze team Instagram: vvudames1. Ook Annie werd er nog ingebracht, gelukkig vlogen haar ballen niet uut de bochte. Lobke speelde ook voor het eerst weer een groot deel van de wedstrijd na haar blessure, wat zijn we blij dat je terug bent Lob! Rukker danste de vierde set uit en we wonnen met 14-25.

Met een uitslag van 1-3 namen wij dus drie punten mee naar Utrecht! Volgende week spelen we tegen Orion in Doetinchem om 18.00u. Hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag van Laure Snijders VVU dames 1.