Set Up thuis te sterk voor CSV

VoV, 12-02-2018. 9:54 uur. Na het teleurstellende resultaat van vorige week tegen Dio/Bedum, waren de mannen van Set Up IJsselmuiden extra gemotiveerd om de wedstrijd tegen CSV uit Zwolle tot een goed einde te brengen. Op papier een lastige wedstrijd, daar waar CSV goed meedraait in de kop van de competitie.

De eerste set waren te twee ploegen erg aan elkaar gewaagd. Er werden weinig fouten gemaakt en het liep erg lang gelijk op. Door een aantal ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter was het CSV dat uit wist te lopen. De mannen van Set Up konden het niet meer bijbenen wat resulteerde in een 18-25 verlies.

Ondanks het verlies in de eerste set begon Set Up weer ijzersterk aan de tweede set. De thuisploeg wist de servepass goed aan het net te brengen, waardoor Matthias Sukaldi zijn aanvallers goed kon bedienen. Ondanks een aantal servicefouten wist Set Up een voorsprong op te bouwen en deze gedurende de set vast te houden. Aan het einde van de set werden er geen fouten gemaakt en trokken de IJsselmuidenaren de set met 25-20 naar zich toe.

Set Up voelde dat er meer in zat en begonnen opnieuw erg gefocust aan de derde set. Ook hier wist men snel een voorsprong op te bouwen. Door een goede service werd CSV onder druk gezet wat resulteerde in weinig succesvolle aanvallen aan hun kant. Ook het enthousiasme van Set Up deed het nodige werk. De set werd met 25-22 gewonnen.

In de vierde set leek het erop dat CSV er niet meer in geloofde. Door een aantal goede service-series wist Set Up een ruime voorsprong op te bouwen. Toch wisten de Zwollenaren het Set Up nog even erg moeilijk te maken door een harde en lastige sprongservice. Peter Gaillard probeerde de serviceserie te onderbreken door tweemaal een time out aan te vragen. Dit hielp. De service ging uit en er leek een kleine last van de schouders van Set Up af te vallen. De laatste punten werden snel gepakt. Mede door het enthousiaste publiek wisten de mannen ook de vierde set (25-21) en dus de wedstrijd naar zich toe te trekken.

gh @ VoV, verslag en foto via websitebeheer Set Up IJsselmuiden.