Set-Up twee sets snel klaar met de TTP

VoV, 12-12-2019. 6:00 uur. Springendal Set-Up Ootmarsum speelde gisteravond in de Schalm tegen TTP, het talentteam van Papendal. Bij de gasten spelen twee voormalige Set-Up speelsters, te weten de mids Emily Silderhuis en Anneclaire ter Brugge.

In de stand bezet TTP de laatste plaats, ze hebben drie punten, behaald uit vijfsetters tegen Regio Zwolle Volleybal en FAST. In de laatste vier wedstrijden wonnen ze geen setje meer. In totaal gingen ze dit seizoen zes keer als winnaars van een set van het veld en 26 keer als verliezer. Uit in Ede was er een 0-3 zege voor Set-Up, dat op 30 november thuis de laatste zege (3-2 tegen Peelpush) pakte, vorige week werd bij Sliedrecht Sport een 3-0 nederlaag geleden. Set-Up is de nummer vijf in de stand met 13 punten. Ze staan 2 punten boven de scheidslijn tussen Kampioens- en Degradatie poule.

TTP begon prima aan de wedstrijd. Met veel servedruk na de 4-3 achterstand maakten ze het Set-Up knap lastig. Jette Kuipers en Anneclaire ter Brugge scoorden makkelijk vanaf de buitenkant en op mid en gaven TTP een ruime 6-13 en later 9-16 voorsprong. Bij Set-Up ging toen de knop om en met Wies Bekhuis aan serve en een scorende hoofdrol voor Merle Baasdam en Kimberly Smit kwam de thuisploeg terug naar 14-16 en bij 17-17 was er evenwicht.

TTP liep opnieuw uit, nu naar 18-21 hoofdzakelijk omdat Set-Up de ene na de andere fout maakte. Evie van Kerkvoorde en Wies Bekhuis zorgden voor 21-21. Merle Baasdam voor 22-22. De foutserve van Set – Up en de twee aces van Hyke Lijklema beslisten de set met 23-25.

En blijkbaar had TTP daarmee ook hun kruit verschoten. In de tweede set was het eenrichtingsverkeer. Met serveseries van Kimberly Smit (naar 10-2), Merle Baasdam (naar 13-4), en Martine Stevelink (van 16-6 naar 24-6) gingen de talenten wel heel hard onderuit. Alleen Martine Stevelink serveerde in deze set al zes aces. De bal vloog letterlijk alle kanten op bij TTP. Met een 20 om 4 eigen score was de set heel erg vlot bekeken.

Hetzelfde verhaal in set 3, nu zorgden Benthe Olde Rikkert en Evie van Kerkvoorde met hun serveserie voor het verschil,. Benthe serveerde Set-Up naar 7-1 en Evie even later van 15-4 naar 21-4. Pas toen kon TTP een paar tegenpunten scoren waardoor de stand op 25-9 uitkwam. Deze set maakte Set-Up 16 eigen punten en kwam TTP niet verder dan 6 eigen scores.

In de vierde set ging het om winnen of om de tiebreak. En nu waren de teams langer aan elkaar gewaagd. Bij TTP hadden Noa de Vos en Iris Vos het vizier op scherp staan en scoorden mooie punten vanaf de buitenkant. TTP kon tot 13-13 veelal op de side out aanklampen, tegen de opslagen van Merle Baasdam hadden ze vervolgens geen verweer en via o.a. twee aces van haar liep Set-up uit naar 17-14.

Het verschil bleef een punt of drie, bij 21-17 haalde trainer/ coach Avital Selinger zijn team naar de kant voor de laatste instructies. Noa de Vos scoorde de 21-18, maar daarna troffen Benthe Olde Rikkert, Evie van Kerkvoorde en Kimberly Smit de vloer aan de TTP kant van het net voor de 25-18 zege.

gh @ vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.