Vizier op volleybal

 

1AD: Drie derby’s in Twente

VoV, 12-12-2019. 7:04 uur. Aanstaand weekend is het derby time in Twente. Niet alleen op het allerhoogste niveau met Eurosped vs. Set-Up ’65 op de zondagmiddag, maar vooral op zaterdag in de Eerste Divisie A. Maar liefst drie burengevechten om de punten staan er op het programma. In Borne, Weerselo en Tubbergen valt voor wat betreft de liefhebbers van derby’s een moeilijke keuze te maken, omdat de duels allemaal ongeveer tegelijk zullen beginnen (om 16:15 en 16:30 uur)

Apollo 8 dames II tegen Krekkers is niet alleen een streekderby, maar ook een gezinsderby. Met op de midpositie bij Apollo Lindy Donker en tegenover haar aan de andere kant van het net haar zus Laury. Dan zullen de gezins- en familieleden het op de tribune niet makkelijk hebben. Het beste is dan maar voor alle punten te juichen of als een bezoek aan de wedstrijd te veel spanning met zich meebrengt een eindje te gaan wandelen. Apollo 8 van Lindy staat tweede met 10-34, Krekkers van Laury staat vierde met 10-30. Voor Apollo 8 dat in punten gelijk staat met Wevo is verder het behoud van de tweede plaats de inzet. Krekkers wil de aansluiting maken naar de top drie en zal dus moeten winnen.

In Weerselo krijgt Wevo ’70 de buurvrouwen uit Rossum op bezoek. De afstand in punten en posities (Wevo staat 13 punten voor en vijf posities hoger) alsmede de resultaten in het seizoen tot nu spreken in het voordeel van Wevo ’70. Maar zoals dan gezegd behoort te worden, het is een derby en dan zijn historie en rangen en standen niet belangrijk. Het gaat om het moment, de vorm van de dag en natuurlijk ook wel een beetje natuurlijk om wie in de basis het hogere niveau heeft. We zijn benieuwd hoe het zal uitpakken, c.q. wie er wie zal inpakken.

In Tubbergen zullen ze zich verheugen op de mogelijkheid om revanche te kunnen nemen op Weghorst Makelaardij WVC Volley, dat hen eerder dit seizoen in eigen huis uitschakelde voor de volgende ronde in de beker. Met één gesprokkeld puntje bij de koploper vorige week en daaraan voorafgaande 12 punten uit vier wedstrijden zal het aan zelfvertrouwen niet ontbreken bij de ploeg van Dennis Polman. Dat zal overigens ook voor WVC Volley gelden, dat de laatste twee uitwedstrijden in winst wist om te zetten. De fans kunnen waarschijnlijk een spannend duel tegemoet zien.

Alleen Set-Up ’65 II blijft dit weekend verschoont van derby perikelen. Zij reizen naar Varsseveld voor hun duel met Heva VCV, dat op de tiende plaats staat. VCV won thuis met 4-0 van de twee laagste geplaatste ploegen (Dash en Zwolle II) en verloor met 0-4 van Apollo II en Wevo, die op de tweede en derde plaats van boven staan. Tegen middenmoter Set-Up kon er dus weleens een andere uitslag in het vat zitten. De Nevobo houdt het bij haar prognose op 2-3, maar het zou ook zomaar andersom kunnen zijn.

Koploper IBM Client Innovation Center/ Veracles gaat op bezoek bij VC Zwolle II. De nummer voorlaatst tegen de koploper, die nog geen uitwedstrijd dit seizoen heeft verloren, en dat ook zo wil houden. Net zoals ze als de nummer één van 2019 willen afsluiten en als de nummer één van 2020 weer aan de hervatting van het seizoen in januari willen beginnen. Aan Zwolle II om het de Groningers zo lastig mogelijk te maken dit voornemen maximaal waar te maken.

Sneek II ging vorige week in Maria Parochie nipt met 3-1 ten onder. In de eerste drie sets was het verschil maar minimaal, maar wel steeds net in het nadeel van de Friezinnen. Tegenstander Dash pakte de eerste zege van het seizoen in Vorden, hetgeen tevens inhoudt dat ze buiten het Achtkastelendorp nog niet wonnen. Houdt Sneek de punten in Friesland of breekt Dash in december met een traditie in dit seizoen?

Op 11 januari 2020 aanstaande wordt het seizoen een vervolg gegeven voor de tweede helft. Hoe het jaar is afgesloten berichten we u zondag.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.