Vizier op volleybal

 

1AH: De klapperrr van de week in Huizen

VoV, 12-12-2019. 7:10 uur. We willen u nog even in herinnering brengen de stand van half november, na acht gespeelde wedstrijden. PDK Huizen 8-34, Sudosa – Desto 8-29. Twee speelrondes verder, de stand per heden, is het Sudosa-Desto 10-37, PDK 10-36. Het tot en met de achtste wedstrijd ongeslagen PDK leed twee nederlagen op rij, waarin het met twee puntjes genoegen moest nemen, terwijl Sudosa Desto er acht aan de tussenstand kon toevoegen.

En zaterdag staan ze in Huizen vanaf 18:00 uur tegenover elkaar voor hun laatste duel van 2019, met als inzet de koppositie. Wie gaat er als de nummer één naar 2020 en wie moet in 2020 in de achtervolging. Zou het thuisvoordeel voldoende zijn om het jaar 2019 als koploper af te sluiten of is het winterdipje van de thuisploeg nog niet voorbij? Sudosa-Desto, dat in uitwedstrijden nog niet echt getest is (er werd uit nog niet tegen de nummers twee tot en met zes gespeeld) zal geconfronteerd worden met een ploeg die wat recht wil zetten, twee vlekjes wil wegwerken en 2019 met een eerste plaats wil afsluiten. Maar dat zullen ze in Assen ook willen.

In Borne staan ‘een reuzendoder’ en een de aan David ontsnapte Goliath tegenover elkaar. Apollo 8 stopte Sneek bij hun strafexpeditie tegen de topteams (Sudosa-Desto en PDKD) en tegenstander Sovoco bracht in een afgeladen volle sportzaal De Bunt in Soest de ploeg van Albert Cristina zijn 2e nederlaag op rij toe. Met 10-25 (Apollo 8) en 10-22 (Sovoco) zijn de teams in de stand elkaar buren. Zaterdag zal blijken of deze stand ook in overeenstemming is met de krachten verhouding binnen de lijnen.

Een duel waar ook heel wat op het spel staat is De Hofnar Bovo tegen HHB Coaching/ CSV. Dit zijn de nummers laatst en voorlaatst in de stand. Bovo staat op 9-14, CSV op 10-16. Bovo won de laatste wedstrijd op 5 oktober, toen ze met 1-3 winst bij Sovoco vertrokken. Daarna waren er zeven nederlagen op rij. Bij CSV is het een verhaal van eenzelfde strekking, zij verloren zes keer op rij. Om uit de gevarenzone te klimmen moeten allebeide teams een goede uitslag neerzetten. Vier punten zijn meer dan welkom voor beide. Daarmee zou een eerste stap omhoog gezet zijn.

Het leek alsof VC Sneek de indruk te wekken dat de zegereeks tegen topteams was aangehouden toen er een 3-2 zege in de uitslagen bij de Nevobo stond, maar al snel kwamen de eerste berichten binnen dat dit niet juist was. Zaterdag is er niet de uitdaging van het spelen tegen een topteam, maar staat middenmoter VoCASA II tegenover hen. In Nijmegen. VoCASA II (9-21) en Sneek (10-17) kunnen er ongetwijfeld een spannende pot van maken, VoCASA zal gewaarschuwd zijn door de resultaten van de Friezen in de laatste weken en zoals bekend geldt een gewaarschuwd VoCASA twee voor twee.

EVV Bultman – Hartholt speelde tot nu nog maar zeven competitiewedstrijden en lopen dus een eindje achter bij de rest. Daar komen wel zes bekerwedstrijden bij. Zaterdag reizen ze naar Doetinchem voor hun duel met Rabobank Volleybal Orion Heren 2, dat na de zeperd thuis tegen Olhaco (0-4 verlies) revanche op zichzelf nam door uit in Zwolle met 1-3 te winnen. Tegen ploegen uit de middenmoot won Orion thuis, die gang van zaken zullen ze tegen EVV willen voortzetten. De ploeg uit Elburg speelde vijfsetters bij Olhaco en Apollo, ranglijstburen van Orion II, hetgeen een indicatie kan zijn over hun sterkte in uitwedstrijden.

FOOX Olhaco is gastheer voor Focus4U Woudenberg. Olhaco staat op het laagst treetje van het podium. Woudenberg is middenmoter. Tegen Bovo, CSV en VoCASA II wist Woudenberg een uitzege te behalen, Olhaco is echter duidelijk een tegenstander die meer in hun mars heeft gezien hun huidige positie. En daarbij komt nog dat gezien de klapperr van de week in Huizen, Olhaco de gelegenheid heeft om achterstand op een van de twee (of alle twee) ploegen boven hen goed te maken.

Zondag informeren we u of het hun gelukt is.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.