Vizier op volleybal

 

1BD: Kan VC Wik, Thor of Stravoc stunten?

VoV, 12-12-2019. 7:22 uur. Voor vier teams in de Eerste Divisie B bij de dames is het zaterdag nog niet de laatste ronde van dit jaar. Ze komen volgende week zaterdag ook nog in actie om in te halen of in het voren te spelen. Dan gaat het om SOMAS/ Activia vs. Ledub (de return van 7 december die in 2-3 winst voor Activia eindigde) en Stravoc vs. Volley Tilburg.

Maar eerst aanstaand weekend. De eerder foutief vermeldde uitslag van Merkala Zaanstad tegen hekkensluiter VC Wik is hersteld en in de stand bij de Nevobo aangepast.

De twee teams op de degradatieplaatsen krijgen zaterdag opnieuw een zware kluif te verhapstukken, zoals dat bij teams op degradatieplaatsen vaker voorkomt. VC Wik speelt thuis tegen VCN II, dat vierde staat. De ploeg uit Groot Ammers sprokkelt thuis elke wedstrijd wel een of meerdere puntjes, met als uitschieter de twee via de tiebreak tegen Ledub. Dat één plaatsje hoger dan VCN II op de ranglijst staat. VCN II weet uit echter ook van wanten, ze verloren alleen nog maar bij koploper Activia.

Bende Services Thor, de nummer voorlaatst in de stand, krijgt koploper Activia op bezoek in Bergambacht. Met winst tegen Havoc en VC Olympia en twee punten tegen VC Velden doen ze het thuis zeker niet slecht. Maar of het voldoende zal zijn om ook de koploper punten afhandig te maken of zelfs een teleurstelling te bezorgen?

Hyundai Peter Janssen Stravoc, de nummer drie van onderen, krijgt Ledub, de nummer drie van boven op bezoek. Thuis was er een 4-0 zege tegen Olympia en een 3-1 zege tegen Thor voor Stravoc, tegen Havoc en VCN II werd thuis verloren. Ledub had uit bij lager geplaatste teams twee keer een uitglijder, maar won bij teams uit het linker rijtje wel overtuigend. We zijn dus wel benieuwd welk scenario er van toepassing is op de wedstrijd van zaterdag.

Twee keer wist VC Olympia een vijfsetter thuis met winst af te sluiten, Twee keer trokken ze aan het kortste eind bij duels over die lengte, daarnaast werd er nog een 1-3 nederlaag tegen Thor. VC Velden won uit bij Ledub en Thor, teams die boven en beneden VC Olympia in de stand staan. De derby wordt door de Nevobo een 2-3 uitslag gegeven, Olympia zal het daar niet mee eens zijn en wellicht VC Velden ook niet, omdat zij zich hebben voorgenomen om met een beter resultaat uit Panningen te vertrekken. We zullen zien!

VollinGo en Volley Tilburg zijn stevige middenmoters in de Eerste Divisie B. VollinGo staat op 10-24, Volley Tilburg op 9-27. Maar die vijfde plaats waarop ze staan is gezien hun aantal wedstrijden ten opzichte van de koploper (11-38) wel een beetje een vertekend beeld in de stand. Met twee goede zaterdagen aan het eind van het jaar doet Volley Tilburg gewoon weer mee in de top, zoals gezegd moeten er dus wel twee goede zaterdagen volgen.

VollinGo is de eerste hindernis, en dat is beslist niet een makkelijke. Er was bijvoorbeeld voor hen maar een nipte 2-3 nederlaag tegen VCN II, dat een plaatsje hoger staat dan Volley Tilburg. En er werd ook nog eens twee keer overtuigend thuis gewonnen. De strijd is nog niet gestreden, dat wordt zaterdagavond wel tussen half negen en negen uur voordat dat beslist is.

Over de afloop van deze ronde berichten we zondagmorgen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.