Vizier op volleybal

 

1BH: Pakt EMD-Tooling een strohalm?

VoV, 12-12-2019. 7:30 uur. Na de wedstrijden van aanstaande zaterdag in de Eerste Divisie B bij de mannen zit het seizoen er nog niet op. Volgende week 21 december wordt dan nog gespeeld Skunk tegen Sliedrecht Sport II, en komen alle teams op een totaal van 11 wedstijden halfweg het seizoen. Mooi dan kunnen we ook precies zien hoe de vlag er op einde jaar bijhangt.

Voor zaterdag staat er een vol programma in de planning met als blikvanger de strijd tussen de twee laatste teams in de stand. EMD – Tooling speelt thuis tegen NVC. Het is zoiets als een van de laatste reddingsboeien voor de ploeg uit Reuver, ondanks het feit dat we pas halfweg het seizoen zijn en er na zaterdag nog 55 punten in de puntenpot zitten.

Maar laten we eerlijk zijn, er moet al veel veranderen als er in de eerste tien wedstrijden 6 punten worden gepakt om er dan in de nog komende een veelvoud van binnen te halen. Maar wellicht heeft EMD – Tooling een eerste aanzet gegeven om de weg omhoog in te slaan, afgelopen week verrasten ze namelijk met een vijfsetter bij Velo, de nummer twee op dat moment. NVC heeft met eenzelfde aantal wedstrijden 11 punten meer, maar wat belangijker is vijf punten te kort om het jaar 2019 op een veilige plaats als negende af te sluiten. Dat er dus voor beide veel op het spel staat moge wel duidelijk zijn.

VV Utrecht is na een overtuigend begin van het seizoen bezig met een beduidend mindere serie. Nederlagen van 4-0 tegen Skunk en van Daal/ DS, alsmede verliespartijen tegen Sliedrecht II en Taurus II waren er de oorzaak van dat de ploeg wekelijks bij wijze van spreken een stapje op de ranglijstladder terug moest doen. Inmiddels staan ze zesde. Hun tegenstander Compaen bewandelde de omgekeerde weg. Via 13 punten in drie wedstrijden klommen ze uit de alleronderste middenmoot omhoog naar positie vijf, waar ze nu 4 punten meer hebben dan VVU. Compaen houdt de blik omhooggericht, VVU zal dit ook willen doen, maar dan moeten ze wel beter presteren dan in de laatste thuiswedstrijden.

Velo (10-33) had vorige week een halve misstap teen rode lantaarndrager EMD-Tooling, die nog net geen struikelpartij tot gevolg had. Ze wonnen met 3-2. Dat ze het uit bij MKB Accountants/ VCV beter willen doen is logisch, echter heeft de thuisploeg tot nu een prima score staan bij wedstrijden in eigen huis met zeges op Zaanstad II, Skunk, HLB van Daal II en EMD – Tooling. Dus zeker geen ploeg die je zo even aan de kant zet.

De top twee Sliedrecht Sport II (9-37) en Banierhuis Taurus II (10-35) krijgen van doen met teams uit de onderste middenmoot, die met alle macht proberen uit de buurt van de p/d positie te blijven. Rijswijk II, de tegenstander van Sliedrecht II, staat daar twee puntjes boven. Skunk, dat Taurus II op bezoek krijgt, ook dat aantal maar met een wedstrijd minder gespeeld. Eigenlijk kunnen teams zich het niet permitteren om punten te verspelen. Laat staan een nederlaag te lijden.

De ploeg die nu op de p/d plaats staat is HLB van Daal/ DS II. Zij spelen zaterdag tegen Zaanstad II. Twee keer met 4-0 gewonnen (VVU en EMD-Tooling) en twee keer met 0-4 verloren (Sliedrecht Sport en Velo) alsmede een 1-3 nederlaag tegen Skunk staan er op de scoresheet voor hun thuisduels.  Zaanstad II speelde alleen uit bij Sliedrecht geen vijfsetter (4-0 verlies).

Hoe de uitslagen aanstaande zaterdag zullen zijn berichten we zondag.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.