Vizier op volleybal

 

TD: Wie wordt er Kerstkampioen?

VoV, 12-12-2019. 7:39 uur. Welke ploeg sluit 2019 als koploper af in de Topdivisie bij de dames? Daarmee heb je nog geen prijs en ook geen officiële titel binnen, maar het is wel lekker om als lijstaanvoerder 2019 af te sluiten en 2020 te beginnen. Drie teams zijn ervoor in de running, te weten:

1. VoCASA 10-25, sets 27/8
2. Laudame Financials VCN 10-25, sets 27-9
3. IMS/ Voltena 10-22, sets 25-15

Voltena heeft dus alleen nog een kans als VoCASA en VCN geen punt pakken. Gezien echter de tegenstander van VoCASA, hekkensluiter OBEG Donitas, achten we het niet zeer waarschijnlijk dat zij zonder één enkel puntje uit Groningen vertrekken. Van andere ploegen in het onderste deel van de ranglijst werd zonder setverlies gewonnen (Sudosa, Alterno, PDK), dus lijkt de aanname dat VoCASA nu ook wint niet zo’n vreemde.

VCN krijgt het uit tegen Rabobank Volleybal Orion Doetinchem wel wat lastiger, al is een echt goed voorbeeld nog niet geweest. Orion speelde thuis namelijk nog niet tegen een van de vier topploegen (VoCASA, VCN, Voltena, VVU). Uit werd ervan verloren, echter is dat toch even anders dan in Doetinchem spelen.

IMS/ Voltena krijgt Koffievoordeel.nl Sudosa-Desto op bezoek, dat na een aantal nipt verloren wedstrijden vorige week bij Alterno II weer als winnaar van het veld stapte. Voltena deed hetzelfde bij Sliedrecht II en gezien de resultaten die ze in Werkendam boeken is een thuiszege voor hen zeker geen vreemde gedachte. Aan Sudosa de taak om zowel onze voorspelling als die van de Nevobo (3-0) naar het land der fabelen te verwijzen.

Resumé: VoCASA gaat als koploper het nieuwe jaar in, tenminste dat verwachten we.

VV Utrecht leverde in de eerste helft van het seizoen tot nu de fans ‘waar voor hun geld’ in de thuiswedstrijden. VCN, Orion, Sudosa, Alterno II en PDK vertrokken als verliezers uit de Galgenwaard. Opvallend is dat hun tegenstander SV Dynamo van aanstaande zaterdag (ze beginnen om 20:00 uur) blijkbaar uit het liefst zo lang mogelijk op het veld staat. Tegen VCN, Voltena, Orion, Sliedrecht II en Alterno II was de strijd steeds pas na vijf sets beslist, hetgeen zo maar zou kunnen betekenen dat er dus zaterdag weer een vijfsetter aan toegevoegd zou kunnen worden.

Na de 3-0 winst thuis op Utrecht laat Pharmafilter US de laatste twee weken een beetje afweten. Uit verliezen bij Donitas en thuis een nederlaag tegen Orion lijden zal zeker niet op het wensenlijstje van staf en speelsters hebben gestaan. Te veel weggegeven, te weinig gehouden, te weinig gekregen, niet egoïstisch genoeg. Hoe ze het jaar willen afsluiten zal niet ter discussie staan. Althans niet in Amsterdam, dat moet met een zege tegen Dros-Alterno II gebeuren. Maar daar zullen ze in Apeldoorn toch wel even anders over denken. Als je van hekkensluiter Donitas verliest, waarom zou je dan van de derde van onderen Alterno II winnen. Die huiskamervraag zal het wedstrijdverslag moeten beantwoorden.

PDK Huizen staat voorlaatste met een achterstand van vijf punten op de veilige tiende plaats. De vijf punten die ze hebben zijn in thuiswedstrijden behaald. Winst tegen Donitas (3-0) en tiebreakverliezen tegen Voltena en US. Met name het puntje behaald tegen de laatste twee zou perspectief moeten bieden voor de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport II. Van de andere kant, de ploeg uit Sliedrecht sprokkelde in uitwedstrijden al acht van hun dertien punten bij elkaar. En dat ze willen blijven sprokkelen moge wel duidelijk zijn.

Hoe het allemaal afloopt, wie als koploper naar 2020 gaat en wie de rode lantaarn met de jaarwisseling in bezit heeft volgt zondag. Op VoV.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.