Vizier op volleybal

 

TH: Donitas vs VCN is de Topdivisie topper

VoV, 12-12-2019. 7:50 uur. Een winterdipje, bladeren op de rails, sportief boven de stand geleefd, koudwatervrees? Wie zal het zeggen wat de oorzaak is van de onverwachte nederlagen van Plainwater Donitas. Eerst op eigen veld tegen Volley Tilburg en vervolgens uit bij Inter Rijswijk, dat toch beslist geen hoogvlieger is geweest tot nu. En dan komt aanstaande zaterdag koploper VCN naar Groningen!

Dat wordt ‘bibberen’ of dat kan ‘niet mooier’, beide zouden zomaar van toepassing kunnen zijn. Dat kan niet mooier lijkt ons voor Donitas de betere uitgangsgedachte, want wat is er mooier dan twee vlekjes in één keer weg werken. Met een zege tegen de koploper, die overigens wel weet dat aan de andere kant van het net een op eerherstel beluste tegenstander staat en zich daarvoor gewapend zal hebben. Dat wordt dus een clash, die door Donitas moet worden gewonnen als ze het contact met de nummer één niet willen verliezen (VCN heeft 10-26, Donitas 9-19). Het wordt vroeg vuurwerk in Groningen!

Webton krijgt de gelegenheid om na een paar weken met mindere resultaten (1-3 thuisverlies tegen Dynamo II, 3-0 uitverlies bij Protos) zaterdag in Veldwijk weer een positief resultaat neer te zetten. Op bezoek komt namelijk hekkensluiter Kenders Bouw DIO uit Bedum, die uit nog geen wedstrijd wonnen, maar vorige week wel voor een verrassing zorgden door bij de nummer twee van de lijst, Reflex Kampen, de wedstrijd over vijf sets te laten gaan. Ook een teken dat ze niet zomaar afgeschreven hoeven te worden, de week ervoor wonnen ze met 3-2 van Protos, waar Webton afgelopen week met 3-0 van verloor. Dus zeker geen gelopen race, lijkt ons.

De twee promovendi naar de Topdivisie, die zich uitstekend handhaven op dit hogere niveau met een derde (Keistad) en vijfde plaats staan zaterdag in Amersfoort tegenover elkaar. Om 19:30 uur wordt AVV Keistad tegen USV Protos aangefloten. Keistad heeft drie punten meer en zal de goede resultaten thuis (vier zeges, één nederlaag) een vervolg willen geven door 2019 positief af te sluiten. De uitbalans van Protos ziet er een stuk minder goed uit met vier keer verlies en één zege.

Inter Rijswijk boekte vorige week een stuntzege via een 3-1 uitslag tegen Donitas. Zaterdag reizen ze naar HLB van Daal/ DS, dat met een uitzege bij Volley Tilburg vorige week ook goede zaken deed. Dat beide teams erop gebrand zijn om ook nu weer juichend van het veld te gaan lijkt volstrekt logisch. Hun onderling verschil in punten is drie, Rijswijk zou een stap naar boven kunnen maken bij winst, van Daal zou zich steviger in de middenmoot kunnen vestigen. Makkelijk winnen is het niet in Den Dungen, dat ondervonden eerder al Keistad, Dynamo II en DIO.

Het zeperdje van vorige week middels de thuisnederlaag tegen van Daal/ DS, zal Volley Tilburg, dat dacht net weer goed bezig te zijn na het nipte verlies bij Keistad en de uitzege bij Donitas, zaterdag tegen Zalsman Reflex recht willen zetten. Het is een mooie gelegenheid, Reflex is immers de nummer twee in de stand. En met een goed resultaat het jaar afsluiten is nooit verkeerd. Dat geldt ook voor de bezoekers, die met winst wellicht kunnen profiteren van een gunstige uitslag bij Donitas vs. VCN.

Zondag sluit Peelpush deze ronde af met de thuiswedstrijd tegen SV Dynamo II. Beide teams kunnen zich bijna niet veroorloven geen punten te pakken gezien de stand van zaken na pakweg de vijfde plaats van Protos, dat 10-17 heeft. Daar staan de ploegen dicht op elkaar, met tot aan de degradatieplaats steeds maar één puntje verschil.

Dynamo II is met 10-13 zesde, Volley Tilburg (10-12), van Daal en Webton (beide 10-11) en Peelpush (9-10) staan dicht op elkaar. Rijswijk (10-8) en DIO (10-7) hebben met een paar goede resultaten ook zomaar een middenmootplaats te pakken.

We zullen u zondag informeren hoe de stand van zaken na de laatste competitieronde in dit jaar is.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.