Vizier op volleybal

 

Koploper een maatje te groot voor Donitas

VoV, 12-12-2019. 9:53 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de gedeelde koploper op het programma, namelijk VCN dames 1 uit Capelle aan de IJssel. Om 14:00 uur vetrokken wij vol goede moed vanuit het mooie Groningen richting het zuiden. We vertrokken mooi op tijd, want door het hele land moesten teamgenootjes worden opgepikt.

In de twee en een half uur durende autorit werden de inzittenden van het busje gelukkig wakker gehouden door het gezang van onze Daphne, die haar mooiste operageluiden liet horen. DJ’s Demi en Anouk de Haan voorzagen ons dan ook van liedjes uit verschillende muziekgenres, die na enig protest uiteindelijk allemaal luidkeels mee werden gezongen.

In de La Place van Bodegraven ontmoetten de twee auto’s elkaar, om de eindeloos lange reis te onderbreken en samen wat te gaan eten. Hierna vervolgden wij onze reis om zo eindelijk aan te komen in Capelle aan de IJssel

De eerste set bleek gelijk dat wij het lastig zouden krijgen tegen VCN. Ze hadden een goede servicedruk die wij passend redelijk onder controle hadden. Met het blok dat zij neerzetten hadden wij echter meer moeite. Ondanks dat wij goed weerstand konden bieden aan de harde services en aanvallen van onze tegenstander, lukte het ons niet om de rally’s in ons voordeel af te maken en daadwerkelijk punten te scoren. Dit bleef zo gedurende de twee sets die volgenden, wat resulteerde in een zuur 3-0 verlies.

Het is erg jammer dat wij deze wedstrijd niet aan ons eigen spel zijn toegekomen. Wij hoopten meer uit de wedstrijd te kunnen halen, al helemaal nadat wij vorige week ervoeren hoe lekker winst kan voelen. Toch was het niet verrassend dat de koploper van de topdivisie een maatje te groot voor ons is en daar zullen wij ons voor nu bij moeten neerleggen.

Wij zullen komende week keihard gaan trainen. Volgende week zaterdag komt de andere koploper, VoCASA, namelijk bij ons op bezoek. Wij gaan uiteraard proberen te stunten, zoals wij de laatste thuiswedstrijd tegen US ook hebben gedaan. We hopen jullie zaterdag dan ook weer in grote getalen op de tribune te zien verschijnen!

gh @ VoV, Verslag Donitas Dames 1. Foto Jan van den Noort.