Vizier op volleybal

 

Tweede verlies op rij van Donitas H1

VoV, 12-12-2019. 10:19 uur. Plainwater Donitas Heren 1 heeft afgelopen zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer verloren. Dit keer was de Marimbahal in Rijswijk het toneel en was de thuisploeg met 3-1 te sterk voor de bezoekende studenten.

Volgens de cijfers van het volleybalstatistiekprogramma Datavolley was Jorn Lorsheid de man die voor de punten zorgde. Dat was ook in het echt het geval. De man die bij velen een glimlach op het gezicht tovert, deed bij Donitas het tegenovergestelde. Daarom wil de voltallige selectie graag haar eigen risico terugvragen aan het adres van meneer Lorsheid. Verder valt er niet veel te vertellen over de wedstrijd. Het was niet goed. VCN hoeft echt niet bang voor Donitas te zijn. Ze kunnen met een gerust hart richting Groningen komen. Het zal een makje worden voor Daan Spijkers en consorten.

We hebben echter, naast het puike vertoonde spel van de Rijswijkers, nog één puntje van kritiek. De muziek was geweldig verzorgd, met een heuse DJ-booth erbij. Dit was top. De man naast de DJ, de man met de microfoon in de hand, was vergeten dat de microfoon op echo-stand stond. Misschien is het Rijswijkse publiek al gewend aan deze oorverdovende golf aan lawaai die vanuit de opgehangen boxen de Marimbahal vult, maar de spelers van Donitas konden elkaar op de maandagtraining al niet meer goed verstaan. Gelukkig is het eigen risico al op, dus Schoonenberg zal kostenvrij onze gehoorapparaatjes verzorgen.

Verder viel het op dat de wedstrijd erg sportief verliep. Naar aanleiding van een bericht van topdivisionist Reflex blijkt dat dit niet altijd het geval is. Reflex beschrijft in de halfjaarlijkse evaluatie dat een ‘’team’’ uit het noorden zich zeer onsportief heeft gedragen. Bedum was afgelopen weekeinde de tegenstander van Reflex en zal zich dus niet goed hebben gedragen. Laat Donitas trots zijn dat het zich niet aan dit soort capriolen durft te wagen.

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren 1. Foto Tino van Dam via Inter Rijswijk.